Festival, který organizuje Divadlo pod Palmovkou, letos hostí dvě inscenace z Polska a Slovenska a jednu inscenaci z Maďarska. Přičemž jednou z hlavních událostí letošního programu je inscenace Prokletí slavného režiséra Olivera Frljiće z varšavského Teatru Powszechného.

Zahájí domácí

Palm Off Fest se odehraje na scénách pražského Divadla pod Palmovkou. Festival zahájí domácí inscenace Nora v režii Jana Nebeského a bude pokračovat provokativní inscenací Prokletí chorvatského režiséra Olivera Frljiće z varšavského Teatru Powszechného.

Festival dále přiveze inscenace Anna Franková Nového divadla z Nitry v režii Šimona Spišáka, Nejsme barbaři! z budapešťského Katona József Színház, Tenkrát v Bratislavě Slovenského komorního divadla z Martina a Divadelník z lodžského Teatru Stefana Jaracza v režii Agnieszky Olsten. Za českou stranu program doplní domácí inscenace Jak sbalit ženu 2.0 a z brněnského Divadla Husa na provázku přijede Dynastie v režii Michala Dočekala.

Diskuze s tvůrci i projekce dokumentů

Palm Off Fest opět nabízí bohatý doprovodný program. I letos budou po jednotlivých inscenacích následovat diskuse s tvůrci. Hlavní linii doprovodného programu tvoří přehlídka nejlepších dokumentárních filmů ze zemí střední Evropy. Projekce se budou konat v prostorách Synagogy na Palmovce a ukončí je nedělní odpolední workshop bollywoodského tance pro rodiny s dětmi.

 

Podívejte se na webové stránky: www.podpalmovkou.cz