Inscenace, oceněná jak kritikou, tak i cenou Tanečnice roku 2015 pro Martinu Hajdylu Lacovou, má za sebou dva roky úspěšné existence na českých i zahraničních jevištích. A nyní přišel čas, kdy se s publikem rozloučí derniérou, která proběhne ve Studiu Alta - novém prostoru, věnovaném právě současnému tanci.

Jde o pohybovou inscenaci pro dva tanečníky, ženu (Martina Hajdyla Lacová) a muže (Stano Dobák). Tihle dva úplně obyčejní smrtelníci se rozhodnou stát superhrdiny. Může jejich soužití zůstat nadále tak super?

Inscenace zkoumá jedinečnost charakterů ve víru změny, záchrany, přetvářky a snahy hrát si na něco, co v žádném případě nejsem.

O autorce

Martina Hajdyla Lacová vystudovala Konzervatoř J. L. Belly v Banské Bystrici a Akademii múzických umění v Praze, obor Pedagogika tance. Během studií spolupracovala s mnohými českými a slovenskými choreografy (Marta Poláková, Mirka Eliášová, Šárka Ondrišová, skupina Debris) i se zahraničními tvůrci (Ji-Eun Lee, Karen Foss, Ann van den Broek, Maya M.Carroll). Od roku 2010 působí jako tanečnice a pedagožka na volné noze.

Tanečnice roku 2015

Kombinuje práci a tvorbu v domácím pražském prostředí se spolupracemi v zahraničních souborech. V Praze jí momentálně nejvíce zaměstnává právě domovská skupina ME-SA, kterou před pěti lety založila společně s tanečnicí a producentkou Karolínou Hejnovou, a soubory VerTeDance a NANOHACH. Ve Švýcarsku pracuje se souborem DA MOTUS! a v Norsku s Karen Foss Quiet Works.

V letech 2011 a 2012 byla nominována na Tanečnici roku; její autorské sólo bylo v roce 2012 nominováno na cenu pro Taneční inscenaci roku 2012. V roce 2015 získala cenu Tanečnice roku právě za výkon v představení SuperNaturals.

Inscenace vznikla za podpory Magistrátu hlavního města Prahy a premiéru měla v říjnu 2014.

 

Podívejte se na webové stránky: www.altart.cz