Letní Divadelní Dvůr bude od července uvádět inscenace koncipované pro osobitý venkovní prostor Dominikánského dvora. V letošním roce to bude divadelní adaptace románu Paula Févala Hrbáč, známého především ze slavné filmové verze s Jeanem Maraisem. Pod názvem ´Hrbáč aneb Neversův bod je to poslední, co můžete spatřit´ s Jiřím Rackem v hlavní roli a se speciálním hostem v roli vévody Filipa Orleánského Jiřím Werichem Petráškem se diváci mohou těšit na výpravnou romantickou a zároveň akční komedii, která si s jemnou nadsázkou utahuje z dob, kdy muži byli praví muži, ženy pravé ženy, a malá chlupatá stvoření z Alfy Centauri byla malá chlupatá stvoření z Alfy Centauri. Druhou inscenací bude letos anglická konverzační komedie Raye Cooneyho ´Běž za svou ženou´ s podtitulem Jeden a jedna jsou tři, která s typickým anglickým humorem ukazuje, jaké to je mít dvě manželky a nedodržet přesný časový harmonogram.

Nová letní scéna v Praze

Představení Hrbáč aneb Neversův bod je to poslední, co můžete spatřit„Máme radost, že se nám podařilo projekt Letní Divadelní Dvůr uvést do života navzdory extrémně krátkým časovým podmínkám, hlavně díky nasazení všech kolegů. Věřím, že se nám podaří dát Praze novou letní scénu, kde se budou diváci cítit dobře, vychutnávat kvalitní řemeslné pivo, které se zde vaří a především se skvěle bavit," říká Václav Čížkovský.

Diváci se můžou těšit na herecké výkony například Václava Čížkovského, Jiřího Racka, Mojmíra Maděriče, Jaromíra Noska či Barbory Mottlové, známé ze seriálu Ordinace v růžové zahradě. Kromě toho diváky čekají i talk show Václava Čížkovského se známými osobnostmi, například s Vladimírem Polívkou, který hned po talk show odjíždí natáčet celovečerní film do Řecka, nebo s Mirkou Čejkovou, Jiřím Krampolem, Jiřím Werichem Petráškem a dašími.

Do Braníka se vrací divadlo

Podle Barbory Hanychové, druhé producentky, při realizaci výrazně pomohla radnice městské části Praha 4, která vznik Letního Divadelního Dvora podpořila. „Velice si vážíme toho, že záštitu nad naší letní scénou převzal osobně zástupce starosty městské části Praha 4 Lukáš Zicha a zároveň nám při její realizaci i poskytl praktickou součinnost, takže se do Braníka zase po letech vrací divadlo, i když zatím jen na léto," říká Hanychová.

Program naleznete na webových stránkách: http://letnidivadelnidvur.cz/program.html