Vedle Jaroslava Plesla, který ztvárnil hlavní hlavní roli, Hynka Čermáka, Lenku Vlasákovou, Ladislava Hampla, Veroniku Khek Kubařovou v alternaci s Veronikou Mackovou, Pavla Šimčíka, Petra Vrška či Vladimíra Polívku.

První anglická detektivka

Překlad je už tradičně dílem uznávaného anglisty, profesora Martina Hilského, který hru vidí velmi neotřele. „Hamlet je de facto první anglická detektivka, protože je třeba vypátrat vraha krále Hamleta a podat o tom důkazy. Ačkoli je od začátku divákovi a Hamletovi řečeno, kdo je vrahem jeho otce. I v tom je ta detektivka vlastně velmi moderní,“ tvrdí překladatel.

Nejen Hamlet, vrací se i Tříska

Kromě Hamleta si mohou diváci vybírat z řady dalších inscenací, které se v minulých letech setkaly s velkým diváckým ohlasem. Je to loňská komedie Večer tříkrálový, do které režisérka Jana Kališová obsadila Marii Doležalovou, Václava Koptu, Milana Šteindlera nebo Nelu Boudovou, obnovená premiéra skvělé ostravské inscenace Komedie omylů. Ale i další oblíbené tituly jako Romeo a Julie a samozřejmě legendární Veselé paničky windsorské v režii Jiřího Menzela, v nichž excelují Simona Stašová s Evou Režnarovou a Bolkem Polívkou.

Z Bratislavy již podruhé zavítá jak do Prahy, tak i do Brna výjimečná inscenace Othello, po loňském úspěchu se vrací i mimořádný projekt Slavností nazvaný Pocta Shakespearovi, ve kterém vystoupí Jan Tříska.

 

Podívejte se na webové stránky: www.shakespeare.cz