Jde o nový projekt nazvaný Mama Kino, který je určený právě pro maminky a tatínky, kteří mají své potomky ještě v kočárku. A netřeba se bát, že budete muset svá dítka obsluhovat potmě. Promítá se totiž v pološeru a dokonce i s částečně ztlumeným zvukem tak, aby se i během promítání rodič mohl o své děti postarat.

Navíc vám vždy bude po ruce někdo, kdo ochotně pomůže vynést kočárek do patra, v kinosálu je k dispozici i přebalovací pult, nechybí ani hračky pro děti a dozor po celou dobu projekce.

Zahradnictví: Dezertér

A na jaký film můžete v rámci projektu Mama Kino v říjnu zajít? Tento čtvrtek se bude promítat český snímek Jana Hřebejka – Zahradnictví: Dezertér. Jde o druhý díl trilogie, která podle scénáře Petra Jarchovského vypráví příběh tří českých rodin - leteckého radiotelegrafisty, majitele kadeřnického salonu a majitele zahradnictví. A říká se, že se Petr Jarchovský při psaní scénáře inspiroval vyprávěním z vlastního rodinného kruhu.

Zatímco první díl nazvaný Zahradnictví: Rodinný přítel, který do kin vstoupil na jaře letošního roku, skončil po válce, druhá kapitola mapuje osudy hrdinů během let 1947-1953. „Druhý film trilogie je příběhem mužů, kteří nasazovali životy v boji za svobodu. Přežili vlastní smrt, aby opětovně čelili ztrátě nadějí, ve které věřili a ke kterým se upínali...,“ uvedl Petr Jarchovský.

Poslední část Zahradnictví, která nese podtitul Nápadník, se v kinech objeví letos v polovině listopadu. V hlavních rolích trilogie diváci uvidí A. Geislerovou, J. Macháčka, G. Míčovou či K. Melíškovou.

Hora mezi námi

Druhým snímkem, který 26. října můžete v rámci Mama Kina v Lucerně vidět, je americké drama Hora mezi námi. Snímek, v němž hlavní roli ztvárnili Kate Winsletová a Idris Elba, vypráví příběh dvou náhodných spolucestujících, kteří přežijí pád letadla do mrazivé pustiny.

Jsou jimi bílá fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu a černý lékař, který zase chvátá na důležitou operaci. Plány jim ale zkříží pád letadla. Ocitnou se bez pomoci a naděje na záchranu uprostřed zasněžených hor...