Na návštěvníky čekají mimo jiné prohlídky zákulisí s herci a bohatý program ve foyer divadla. Od 19:00 hodin také audiovizuální show, ve které se představí světelný park i zvuková kabina divadla.

Beseda s tvůrci

Přijít můžete například na Kávu s tvůrci inscenace Paní Bovaryová, která se koná v kavárně od 18:00 hodin. Půjde o takzvanou explikační poradu, jež předchází vzniku každé inscenace a kam se běžně veřejnost nedostane.

Na této poradě režisér a výtvarník řeší, jak bude hra vypadat vizuálně a jaké jsou možné záludnosti v divadelním provozu. Součástí bude diskuze s návštěvníky.

70. sezona

Divadlo pod Palmovkou letos hraje jubilejní, sedmdesátou sezónu. Historicky ale sahá hluboko do devatenáctého století, kdy se na místě dnešní budovy hrávalo ochotnické divadlo, od roku 1892 pak divadlo profesionální, které ale bylo v roce 1909 uzavřeno.

V Libni pak působila v roce 1947 vzniklá skupina Antonína Kurše, která v dnešním divadle nastálo působila od roku 1949. Tehdy se přejmenovala na Divadlo S. K. Neumanna a pod tímto názvem působilo divadlo dalších padesát let. Nejslavnější éru zažilo v 70. a 80. letech. Od roku 1990 nese divadlo současný název.

Katastrofické povodně divadlo nespláchly

Po roce 2000 zažila Palmovka dvě velmi neblahé povodňové zkušenosti. V roce 2002 výška hladiny v hledišti dosahovala bezmála dvou metrů. O jedenáct let později se povodňová situace bohužel opakovala, i když naštěstí ne v tak velké míře.

V červnu 2013 byly spodní vodou z Rokytky zaplaveny suterénní prostory budovy - poškozena byla kotelna, elektroinstalace, vzduchotechnika a také sklady dekorací a rekvizit. Zpět do divadla se mohli herci i diváci vrátit až v září 2015.

 

Podívejte se na webové stránky: www.divadlopodpalmovkou.cz