Ty nejzajímavější výstavy sezóny z nejprestižnějších světových galerií očima ceněného režiséra Phila Grabského můžete vidět od prosince v pražském kině Lucerna, které má podporu hlavního města Prahy. Projekt je celosvětový, loňský ročník shlédli diváci ve více než tisícovce kin ve třiceti zemích světa.

Podívejte se do zákulisí výstav

Filmy kromě komentované procházky expozicemi dávají nahlédnout i do zákulisí přípravy výstav, zároveň divákům přinášejí komentáře odborníků o tom, co díla odkrývají, o umělcích a jejich historických epochách.

Projekt umožňuje milovníkům výtvarného umění těšit se naplno těmi nejkrásnějšími obrazy všech dob na velkém filmovém plátně. A doslova – díky moderním HD technologiím – se nechat do obrazu vtáhnout.

Začíná se Leonardem z Londýna

„Výstavní sezonu“ zahájí film Leonardo Live režiséra Phila Grabského. Diváky zavede na vernisáž největší výstavy o Leonardu da Vincim na světě, která probíhá v londýnské The National Gallery. Snímek rovněž nechá milovníky umění nahlédnout pod ruce kurátorům při zkoumání Da Vinciho jedičných a tajemných děl.

Provede vás historik

Filmem provádí historik umění Tim Marlow, který si k dalšímu výkladu zve světoznámé kurátory a historiky. Dokument je protkaný zasvěcenými biografickými fakty, ale i reflexemi o Leonardovu vlivu na své současníky a následovníky. Jde o jedinečný snímek o jedinečném člověku.

Na další zajímavé umělce a jejich díla se můžete těšit v příštím roce.

 

Podívejte se na webové stránky: www.kinolucerna.cz