Divadelní spolek Kašpar sídlící v Divadle v Celetné na to jde lišácky – Silvestra slaví už 30. prosince, takže nikomu neuteče ani divadlo, ani veselice. A slaví se tu ve velkém. Na scéně divadla zahraje Kašpar James Band, herci zazpívají oblíbené songy a návštěvníci si také zatančí.

Komedie o hercích

Na samotného Silvestra se ale samozřejmě koná mnoho divadelních představení – a na některá ještě zbývají vstupenky. V Divadle Rokoko se odehraje představení hry Jeana-Clauda Carrièra Konkurz. V hlavních rolích se představí Dana Batulková, Jiří Hána a Aleš Procházka, komedii režíroval Ondřej Zajíc.

Hra slavného filmového scenáristy, který spolupracoval i s Milošem Formanem, mimo jiné klade i zásadní otázky lidské existence ve světě, kde téměř všechny hodnoty přestaly platit. Ale v prvé řadě jde o komedii z hereckého prostředí o konkurzu, ve kterém se neustále mění pravidla.

Duchařská švanda ze staré dobré Anglie

Na Silvestra - dokonce dvakrát - hraje také Divadlo na Fidlovačce. To uvádí anglickou duchařskou komedii Pam Valentine Mezi nebem a zemí.

Jde o příběh mladých novomanželů Simona a Flic, kteří prchají před Fliciinou nesnesitelnou matkou Marciou a pronajmou si starý dům na zapadlém anglickém venkově. Jenže v něm nejsou sami, předchozí nájemníci zde pobývají coby duchové a o nováčky rozhodně nestojí. Do děje se navíc zaplete pomatený realitní agent, zmiňovaná Fliciina matka a strážný Anděl, takže o bláznivé situace není nouze.