OLDstars provozuje sklepní divadelní prostor H2O, úspěchy slaví na přehlídkách studentského divadla. A to si přitom nevybírá nijak snadné texty. OLDstars mají zkušenosti s klasikou, kromě Shakespeara se potkali s Čechovem nebo antikou, ale i se současnými autory, jako je Jon Fosse nebo s autorskými hrami. 

Mladí si vybírají náročné texty

„Dramaturgie OLDstars nemá limity a je podřízena pedagogickým záměrům,“ vysvětluje s úsměvem rozptyl žánrů nabídky vedoucí Hereckého studia OLDstars Zuzana Horáková. „Hledáme texty, které mají silná témata a velké herecké příležitosti pro rozvoj našich studentů,“ dodává.

Snad i proto je nejnovějším titulem této mladé party hra Mučedník současného německého autora Mariuse von Mayenburga.

Hra o terorismu

Hra vypráví o náboženském fanatismu, terorismu a povrchnosti dnešní společnosti. Co by se stalo, kdyby západoevropský křesťan hlásal svou víru tak naléhavě a radikálně, jako řada podobně uvědomělých stoupenců islámu? Mučedník je krutá komedie o dospívání v současném světě. Premiéra se konala 8. května, režie se ujal Tomáš Staněk.

Na programu má OLDstars ale i jiné zajímavé tituly. V červnu to je například hra Probuzení jara Franka Wedekinda, jednoho z nejprovokativnějších dramatiků přelomu 19. a 20. století. Příští měsíc studenti uvedou třeba i dráždivou tragikomedii Na dotek anglického autora Patricka Marbera.

Spolek OLDstars má podporu hlavního města Prahy.

 

Podívejte se na webové stránky: www.oldstars.cz