Legendární loutkové Divadlo Spejbla a Hurvínka, jehož zřizovatelem je hlavní město Praha, uvádí nejen inscenace určené dětskému publiku, pravidelně do svého repertoáru zařazuje také představení pro dospělé.

Jedním z takových je například swingový hororový muzikál Spejbl versus Dracula, či Přízrak z mansardy, který byl poprvé nastudován už v roce 1974 anebo představení Dějiny kontra Spejbl, jež mělo premiéru už v roce 1932!

Pocta starým filmům

Pro letošní rok divadlo připravilo další představení pro dospělé: muzikálovou inscenaci s názvem Spejbl a město hříchu. Inspiraci pro tuto hru nalezli tvůrci v klasickém hollywoodském filmu noir a groteskně cynických černobílých detektivkách čtyřicátých let dvacátého století.

Tvůrci slibují divákům temnou atmosféru, detektivní zápletku a děsivé zpěvy a tance, při kterých by se ani v loutkách krve nedořezal. Po městě obchází vrah a Spejbl by měl být jedním z těch, kdo ho ještě dnes chytí.

Autorský tým vede syn Miloše Kirschnera

Autorem písňových textů a spoluautorem libreta je spisovatel Robin Král, hudbu k inscenaci vytvořil baskytarista a skladatel Jan Lstibůrek, jenž má za sebou mimo jiné hudbu k několika rozhlasovým inscenacím.

Režisérem a autorem výtvarných návrhů loutek a dekorací je pak dlouholetý spolupracovník divadla Spejbla a Hurvínka - Miki Kirschner, syn nedávno zesnulé ředitelky divadla Heleny Štáchové a Miloše Kirschnera, který dlouhá léta propůjčoval hlas oběma hlavním hrdinům divadla.

 

Podívejte se na webové stránky: www.spejbl-hurvinek.cz