Domovskými scénami patnáctého ročníku festivalu budou Studio ALTA, Ponec – divadlo pro tanec, Alfred ve dvoře, Studio Hrdinů, Jatka78, MeetFactory, Venuše ve Švehlovce a DOX.

Hlavním pořadatelem festivalu je Nová síť – český kulturní network, partnerem festivalu je hlavní město Praha.

Oficiální scény i nastupující generace

Malá inventura představí opravdu pestrý výběr titulů. Diváci můžou navštívit projekty uváděné domovskými scénami festivalu - například publikem i kritikou oceňované Skugga Baldur (Studio Hrdinů), Guide (Ponec) nebo Odtržení (Farma v jeskyni). Ani letos nebude chybět programová sekce pro nezávislé divadelní projekty nazvaná Tažní ptáci, určená umělcům bez stálé scény, i sekce pro nastupující generaci - Nová krev na scéně.

Kromě Čechů také Bulhaři a Barbadosanka

Kromě domácích českých souborů je tu i zahraniční sekce programu (bulharské dokumentární „verbatim“ představení Mir Vam, či projekt Mezi světem a mnou barbadoské performerky Valencie James).

Malá inventura není pouze pražskou přehlídkou, na podzim pokračuje do Jičína, Jihlavy, Českých Budějovic a Opavy.

Místo pro setkávání divadelníků

Festival je i o setkávání lidí pracujících v oboru. Letos do Prahy přijede na 80 významných hostů (dramaturgů, programerů, ředitelů divadelních scén i festivalů, kritiků, ad.) z České republiky i ze zahraničí (Izrael, Francie, Německo, Maďarsko, Polsko, Bulharsko, ad.), aby si zde vyměňovali zkušenosti z nového a nezávislého divadla.

 

Podívejte se na webové stránky: www.malainventura.cz