Pavel Příkaský vystudoval malbu na AVU v Praze. Charakteristickým znakem pro jeho tvorbu je překračování hranic média malby a znejasňování jeho okrajů. Autor často pracuje s fotografií, na které vyhledává její chyby, pracuje se zrnitostí.

Jeho spolutvůrkyně, absolventka Ateliéru fotografie na pražské UMPRUM, naopak médium fotografie přibližuje k charakteristikám trojrozměrných objektů, experimentuje s hranicí reality a abstrakce, s plochostí a hmatatelností, myšlenkou i tělesností.

Společně už pošesté

Malíř Pavel Příkaský a fotografka Miroslava Večeřová působící mezi Prahou a Londýnem spolu tvoří a vystavují pravidelně – autorská spolupráce spočívá v originálním přetváření galerie, ve které se výstavy konají. V tomto konceptu vznikaly předchozí společné výstavy Images That Occupy Thoughts v NoD, Relief (Galerie 35m, 2016), Inner Monologue (Galerie SPZ, 2016), Dream That Money Can Buy (Drdova Gallery, 2016), Fake Breathing (Galerie KIV - Karlín Studios, 2015). Z dalších výstav zmiňme Příkaského sólový projekt Subtropical Climate v Entrance Gallery (2015) a Večeřové Girlfriend ve Veletržním Paláci (2016).