Artotéka je oddělení zaměřené na výtvarné umění, které je součástí pobočky Opatov. Mimo jiné má k dispozici bohatý knižní a obrazový fond, tvořený sbírkou českého umění 2. pol. 20. stol. a umělecké reprodukce českých a světových malířů. A krom půjčování se zde také konají výstavy současných českých umělců.

Absolventka AVU

V prosinci a lednu je zde k vidění výstava grafik a maleb výtvarnice Markéty Zlesákové, nazvaná Horizonty. Jde o absolventku pražské AVU, která studovala také na Grays School of Art ve skotském Aberdeenu a za své dílo získala Ateliérovou cenu AVU. V současné době žije a pracuje v Červené Hoře.

Téma západů slunce již od školy

Výstavu nazvala Horizonty, protože s tímto tématem už autorka pracovala asi dva roky na studiích na Akademii výtvarných umění v Praze, v ateliéru profesora Lindovského. V té době zkoumala možnosti převážně grafických technik sítotisku a linorytu.

Mezi její témata patří západy a východy slunce, které zpracovává geometricky. Na výstavě jsou k vidění také malby z cyklu Kamufláže a grafiky Hladina a Cesta do Beirutu, které patří k nejnovější autorčině tvorbě.