Festival pořádá Městská knihovna v Praze - jmenovitě minibibliobus Oskar a Dům čtení, projekt Praha město literatury a Avoid Floating Gallery, kde se jednotlivá čtení konají. Každý z festivalových večerů na návštěvníky čeká autorské čtení a následně sladěný koncert.

Čechoameričan, polská Japonka a japonská Češka

Akci, která potrvá do 19. července, odstartoval 28. června Jaroslav Kalfař, americký spisovatel českého původu, který zaujal svým debutovým románem Kosmonaut z Čech.

10. července bude na Náplavce Polka žijící v Japonsku, Katarzyna Boni číst ze svého reportážního románu Ganbare! Workshopy smrti. Spolu s ní vystoupí česko-japonská filmařka Haruna Honcoop. Po čtení zahraje Japonskem ovlivněnou hudbu české Trio shakuhachi.

Pocta Lustigovi

Z českých autorů Na vlnách MKP vystoupí Josef Pánek - letošní vítěz ceny Magnesia Litera za prózu, David Zábranský - autor široce diskutovaného divadelního kusu Herec a truhlář Majer promluví o stavu své domoviny a románu Za Alpami.

Poctu organizátoři festivalu chtějí vzdát Arnoštu Lustigovi, jehož povídky přečte Miroslav Táborský, herec pražského Divadla v Dlouhé.

Navštivte Oskara

Knihovna přispěje i jinak - každý festivalový den bude od 17:30 hodin u lodi Avoid, kde se akce koná, parkovat oblíbený bibliobus Oskar s bohatou zásobou knih a her pro děti i dospělé. Vznikne tak jakási knihovní chill out zóna, kde je možné se ponořit do hry či snění nad knihou.