8. prosince se v Dílně Ústřední knihovny koná Předvánoční jarmark, kde bude možné zakoupit různé keramické výrobky, origami ozdoby, šperky z korálků, šité výrobky. Nebo třeba také obaly na knihy, či úžasný čtecí polštář, aby vás při čtení v posteli nebolelo za krkem.

Darujte čtení

Městská knihovna nabízí i originální dárky z vlastní produkce. Například dárkový průkaz v originálním oranžovém balení. Ten je pro nové čtenáře ideální pozorností, navíc jen za 80 Kč.

Drobnosti jsou tu i pro ty, kdo už členy knihovny jsou. Pro ně mají knihovníci připravené zelené dárkové poukazy například na 3D tisk nebo tašku s motivem knihovny a knih. K dostání je také „knihovnická“ poštovní známka anebo papírový model Ústřední knihovny.

Turistická vizitka knihovny

Dárek nabízí knihovna také pro turisticky založené návštěvníky – je jím výroční turistická vizitka Ústřední knihovny vydaná u příležitosti devadesáti let od otevření budovy Ústřední knihovny. Fyzicky zdatní mohou také sbírat památeční razítka. Všechny předměty lze zakoupit v Ústřední knihovně na Mariánském náměstí.