Projekt nazvaný Klíče k Pražským věžím nabízí celé rodině zábavné a poučné trávení volného času. Jde totiž o etapovou hru, v rámci níž máte za úkol pomoci roztržitému klíčníkovi v jeho práci a navštívit postupně Petřínskou rozhlednu, Svatomikulášskou městskou zvonici, Malostranskou a Staroměstskou mosteckou věž a Prašnou bránu. Tedy věže spadající pod správu Muzea hlavního města Prahy.

Malí i velcí klíčníci

Jak na to? Na pokladně těchto věží získáte po zakoupení vstupenky takzvaný „Průkaz poctivého klíčníka Pražských věží“. Jedna rodina obdrží jeden průkaz, stejně tak i jedna návštěvnická skupina získá dohromady pouze jednu průkazku. Spolu s ní dostane rodina také pracovní listy, které obsahují různé úkoly. Ty je nutné splnit.

Nejde o žádné vědomostní otázky, ale o to, abyste daná místa navštívili a pozorně se dívali kolem sebe.

Do roka a do dne

Pokud list vyplníte správně, dostanete do průkazky razítko, děti pak krásnou papírovou skládanku navštívené památky. A když nasbíráte razítek pět, vyrazíte do hlavní budovy Muzea na Florenci, kde pro vás bude odměnou jednak rodinný vstup zdarma a pak kýžený klíč – krásný přívěšek na památku.

Pozor! Od získání prvního razítka na Průkaz poctivého klíčníka do návštěvy hlavní budovy muzea s plným průkazem nesmí uběhnout víc než pohádkový rok a den (366 dní).

1