Bob Dylan, rodným jménem Robert Allen Zimmerman, se malování a kreslení věnuje od 60. let minulého století. Dominantním tématem jeho výtvarné tvorby jsou zážitky a postřehy z cest, které absolvoval během své dlouhé hudební kariéry. Už od svých 25 let si totiž během cestování na koncerty dělal skici, ze kterých později vznikaly akvarelové obrazy.

Vystavuje ve významných galeriích

Bob Dylan populární hudbu a kulturu významně ovlivňuje už pět desetiletí. Velká část jeho nejproslulejší tvorby pochází z 60. let, kdy vydal písně jako „Blowin' in the Wind“ nebo „The Times They Are a-Changin“. Vystupuje s kytarou, klávesami a harmonikou. Od roku 1994 vydal tři knihy kreseb a maleb a jeho práce byly vystaveny ve významných galeriích.

50 unikátních grafik

Výstava grafik Boba Dylana: On the Road s podtitulem Neznámá tvář známého umělce láká do Křížové chodby Staroměstské radnice. Součástí expozice je téměř 50 Dylanových grafických listů z let 2008 – 2014, kolekce jeho gramofonových desek.

Expozice zahrnuje také několik momentek fotografa Alana Pajera zachycujících Václava Havla a Boba Dylana během jeho koncertu v Praze začátkem listopadu 2005.

První uvedení výstavy Bob Dylan: On the Road s podtitulem Neznámá tvář známého umělce v České republice je výsledkem spolupráce pražské Galerie GOAP s Halcyon Gallery London.

 

Podívejte se na webové stránky: www.staromestskaradnicepraha.cz