Letos bude XVII. Národopisná slavnost v Kinského zahradě věnována dětskému folkloru a fenoménu dítěte v tradiční kultuře obecně. V sobotu se mohou návštěvníci těšit na odpoledne plné her a zábavy pro děti, které začne ve dvě hodiny. Od 15:00 bude následovat odborný pořad „Kroj dětí v rodině a společnosti" s ukázkami jednotlivých typů dětských krojů a oblečení. Od 17:00 je připraven komponovaný pořad se zpěvem, tancem a hudbou dětských folklorních souborů z celé České republiky s názvem „Jak v nebi, tak i na zemi". Těšit se můžete na soubory Danájek Strážnice, Jaro Praha, Dyleň Karlovy Vary, Ondrášek Frýdek-Místek a Perníček Pardubice.

Pestrý program pro celou rodinu

Na druhý den akce, na neděli, je od 14:30 hodin přichystána folklorní umělecká tvorba v mezigeneračních souvislostech s názvem „Včera, dnes a zítra" v podání folklorních souborů Gaudeamus VŠE Praha, Dyleň Karlovy Vary, Kytice Praha, Ondrášek Frýdek-Místek a Rosénka Praha.

Dílny a tradiční kuchyně

V průběhu slavnosti budou probíhat i ukázky lidové rukodělné tvorby v dílnách Národopisného muzea. Návštěvníci se v keramické a textilní dílně naučí, jak naši předci vyráběli nádobí anebo oděvní doplňky. Připraveno bude také tradiční české a moravské občerstvení.

Podívejte se na webové stránky: http://www.nm.cz/Hlavni-strana/Navstivte-nas/Narodopisne-muzeum-Narodniho-muzea.html