Na 1 300 předmětů, které uvidíte na výstavě, jsou dochované originály ze soukromých sbírek anebo zapůjčené z Barrandovských ateliérů a České televize - jako například originální kostýmy Jiřiny Bohdalové z legendárního pořadu Televarieté!

Přijďte si také zavzpomínat, jaké hračky jste měli doma. Součástí výstavy je unikátní soukromá sbírka hraček ze 70. a 80. let z muzea v Rychnově nad Kněžnou, která vzniká již téměř 50 let, a některé unikáty nebyly nikdy vystaveny. Součástí dětského patra, je interaktivní herna pro děti, pro malé návštěvníky jsou připraveny workshopy, pro všechny věkové skupiny různé soutěže. Na výstavě nechybí ani dětský koutek s tradiční stavebnicí firmy Seva, se kterou si hrály malé děti.

Sonda do každodenního života v socialistickém Československu období 70. a 80. let je věnována, elektronice a originálním předmětům denního použití, představují se výrobky předních národních podniků, jako byly Madeta, Kofola, Eta, Fatra, JAWA, Tesla a jiné. Návštěvníci si můžou prohlédnout, jak vypadaly původní produkty a obaly, zároveň je zde vystaveno dobové oblečení, které se dalo koupit v sektoru, nebo bylo ušito na zakázku či doma podle časopisu Burda.