Slet je tradičním setkáním domácích i zahraničních členů největší organizace „sportu pro všechny“ u nás. Můžete se těšit na ukázky tradičních i netradičních sportů, špičkové sportovce v akci a především velká vystoupení na stadionu v Edenu. Do sletu se aktivně zapojí až 20 000 účastníků, z toho až 2 500 ze zahraničí. Letošní ročník připomene i 100 let samostatné republiky a klíčovou roli, kterou při jejím založení sokolové hráli – slet je také součástí oficiálních oslav výročí.

Sletový průvod a Sokol Gala

Slet zahájí jedna z jeho nejatraktivnějších akcí – sletový průvod centrem Prahy. Ten odstartuje 1. července v 10:00 z Můstku a více než 13 tisíc českých i zahraničních sokolů a jejich příznivců v doprovodu 10 kapel dojde až na Staroměstské náměstí. Přehlídka Sokol Gala, která se uskuteční 3. července v O2 areně, zase předvede to nejlepší ze sokolských sportů na vrcholové úrovni.

Hromadná cvičení v Edenu

Řada sportovních, společenských a kulturních akcí vyvrcholí divácky atraktivním programem hromadných cvičení. 15 000 cvičenců předvede na stadionu v Edenu 5. a 6. července 13 sletových skladeb. 11 z nich je připraveno sokolským hnutím, včetně jedné skladby česko-slovenské (symbolicky pojmenované Spolu), s jednou skladbou se představí Česká asociace Sport pro všechny a s jednou skladbou vystoupí hosté z Dánska.

Vstupenky na oba programy v Eden Aréně se prodávají v síti Ticketportal. Cena se pohybuje mezi 150 a 400 korunami, je také možné zakoupit zvýhodněný balíček na oba dny.

Podrobné informace o sletu najdete na stránkách slet2018.cz.