Prague Sport Games je unikátní sportovní festival pro širokou veřejnost. V jeden den a na jednom místě se v profesionálním prostředí pražského Olympu setkají amatérští sportovci a společně poměří síly v různých disciplínách a turnajích. Kromě královských disciplín – běžeckého biatlonu a atletického pětiboje – budou k dispozici turnaje volejbale šestkovém i plážovém, ve street-ballu, tenisu, badmintonu, ping pongu, fotbalu, nohejbalu a pétanque. Nicméně největším lákadlem je běžecký biatlon a atletický pětiboj.

Běžecký biatlon

Ideální příležitost vyzkoušet si tento sport v krásném prostředí Stromovky. Překonáte vzdálenost 2 km a mezitím si 2x zastřílíte – ležka a pak stojka - jako to znáte z televize. Nebojte se pušek, budou laserové, naprosto neškodné a hlavně jednoduché na obsluhu. Minimálně hodinu před závodem si budete moci zastřílet „v tréninku“. Závodit se bude systémem rozběhy, semifinále a finále, kde bude 8 nejúspěšnějších.

Atletický pětiboj

Ne nadarmo se říká, že je atletika „královnou sportů“. Tento závod prověří vaše komplexní sportovní dovednosti. Body budete dostávat podle vícebojařských tabulek. Na jaké soutěžní disciplíny se můžete připravovat?

  • běh na 100 m
  • skok daleký
  • vrh koulí
  • skok do výšky
  • běh na 800 m

Registrujte se dopředu na www.praguesportgames.cz. V rámci startovného čekejte občerstvení, věcné ceny od partnerů a také třešničku na dortu v podobě funky party na koncertě Monkey Business.

Prague Sport Games je oslava sportu, která je určena milovníkům aktivního pohybu všech věkových kategorií, včetně těch nejmenších. Pro všechny je připraven bohatý doplňkový program včetně atrakcí pro děti, konzultací a workshopů s našimi úspěšnými sportovci, jako je např. Eva Vrabcová-Nývltová, Michal Krčmář, Veronika Vítková nebo třeba Radek Juška.