ARCHIV ČLÁNKŮ

 

 koniklec celý-res150.jpg 

Posledních několik konikleců na území Prahy 12 (27. dubna 2005)
V uplynulých dvou dnech utrpělo zvláště chráněné území přírodní památka na Praze 12 těžkou ránu. „Milovníci přírody“ ochudili tamní vzácnou populaci koniklece lučního českého o většinu ze zbývajících jedinců.

 ekologové.jpg „Ekologové“ pozastavili obnovu naučné stezky (20.září 2004)
Hlavní město Praha udělilo v loňském roce grant Českému svazu ochránců přírody, základní organizaci „Taraxacum“ na obnovu naučné stezky v přírodní rezervaci Prokopské údolí. Stezka se šesti zastávkami měla vést v původní trase ze Starých Butovic a napojit se na stávající stezku vedoucí Prokopským údolím u studánky „Stydlá voda“ pod Butovickým hradiště.
 ptacek.jpg PTAČÍ FESTIVAL (září 2004)
Pozvánka na ptačí festival, který pořádá v sobotu 2. října v Prokopském údolí Česká společnost ornitologická
 policie.jpg Kontrola v Prokopském údolí (30. srpen 2004)
území, přírodní rezervace Prokopské údolí a jeho okolí již po několikáté společná akce městské policie a pracovníků odboru městské zeleně MHMP.

 opuncie.jpg

„Typická pražská květena?“ (srpen 2004)
Během letních měsíců odstraňovali pracovníci střediska globální výchovy EVANS na základě požadavku odboru městské zeleně MHMP invazní křoviny z vybraných lokalit prudkých východních svahů přírodní rezervace Chuchelský háj. Učinili při tom zajímavý objev.
 brcalnik.jpg  Opravený rybníček „Brčálník“ v PP Hrnčířské louky (srpen 2004)
Koncem července byla dokončena oprava hráze a vypouštěcího zařízení malého rybníčku „Brčálník“ uvnitř přírodní památky Hrnčířské louky v Praze 4.
 barrandov.jpg Opravená naučná stezka Barrandovské skály – Chuchelský háj (květen 2004)
V těchto dnech byla dokončena obnova velmi pěkné pražské naučné stezky, jejíž polovina byla zničena vandaly. Trasa stezky s celkem 14 zastávkami začíná poblíž tramvajové zastávky Hlubočepy.
 uklidpotoka.jpg Úklid v přírodní rezervaci Údolí Únětického potoka (květen 2004)
Členové základního článku „Kandík“ Hnutí Brontosaurus z Mníšku pod Brdy provedli úklid nivy v meandrech Únětického potoka pod Trojanovým mlýnem.