Plenární zasedání Národního výboru hlavního města Prahy se usneslo dne 6. 9. 1990 vydat podle § 24a zákona o národních výborech a po projednání v plenárních zasedáních příslušných MNV a ONV v Praze 5, 6, 9 a 10 toto obecně závazné nařízení:

Čl. 1

Na obvodu Prahy 5 se změna katastrálních hranic týká těchto území:

a)Smíchov-Motol-Košíře Změna vychází z lomu katastrálních území Břevnov-Smíchov na severním okraji ulice Podbělohorské, po níž přechází kolmo na jižní okraj a pokračuje po jižním okraji východním směrem až k vyústění lesní cesty na ul. Podbělohorskou. V tomto bodě se láme jižním směrem a po západním okraji lesní cesty pokračuje do severovýchodního lomu stávající hranice k.ú. Košíře-Smíchov. Tato část území přejde do k.ú. Motol.

Změna vychází z průsečíku stávajících hranic k.ú. Motol-Košíře se severním okrajem ul. Weberovy a sleduje její severní okraj východním směrem, dále obloukem směrem jižním až na východní hranici ul. Pod Kotlářkou v místě, kde se napojuje na stávající hranici k. ú. Smíchov-Košíře.

b)Jinonice-Radlice Stávající hranice k.ú. Jinonice-Radlice prochází středem komunikace Na Vysoké II, dále jihovýchodně kolem domu čp. 302, dále se lomí na západ a v místě, kde protíná západní okraj ul. Na Vysoké II. Nová hranice sleduje pouze západní okraj ul. Na Vysoké II až do průsečíku se stávající hranicí k.ú. Část k. ú. Radlice o výměře cca 0,13 ha přechází do k.ú. Jinonice.

c)Lahovice-VelkáChuchle Nová hranice začíná v průsečíku stávající hranice k.ú. Lahovice - Velká Chuchle se západním okrajem komunikace přiléhající k východní straně areálu Vodních staveb a Státní rybářství a probíhající severojižním směrem souběžně s korytem Vltavy. Odtud nová kat. hranice vede jihovýchodním směrem po východní hranici areálu Vodních staveb až do jeho jihovýchodního rohu, kde se ostře lomí k západu a sleduje hranici mezi areály Vodních staveb a Státního rybářství až po její západní okraj. Zde se pravoúhle lomí k jihu a probíhá po západním oplocení areálu St. rybářství až ke styku se záp. okrajem manipulační plochy před administrativní budovu St. rybářství. Odtud sleduje jižním směrem záp. okraj této plochy až do úrovně jižní čáry oplocení areálu St. rybářství. Zde nová hranice odbočuje vých. směrem, protíná příjezdovou plochu a navazuje na uvedené oplocení St. rybářství, po kterém probíhá až do průsečíku s původní kat. hranicí Lahovice - Velká Chuchle. Z kat. území Lahovice přechází část plochy o výměře 2,2 ha do kat. území Velká Chuchle a z k.ú. Velká Chuchle přechází část o výměře 0,9 ha plochy do k.ú. Lahovice.

d)Stodůlky-Třebonice Změna kat. hranici začíná v průsečíku hranice k. ú. Třebonice - Stodůlky se severní patou Radlické radiály, sleduje severní okraj východním směrem. Proti začátku sjezdu z radiály na ul. Jeremiášovou přechází kolmo jižním směrem radiálu a v průsečíku s patou sjezdu se lomí vých. směrem a po vnějším okraji sjezdu přechází na záp. okraj ul. Jeremiášovy. Po něm hranice pokračuje jihozápad. směrem a přechází severozápad. okraj budoucí ul. Jinočanské, až do průsečíku se stávající hranicí k. ú. Řeporyje - Stodůlky.

e)Zličín-Stodůlky-Třebonice Změna hranice začíná v trojmezí kat. hranic Zličín - Řepy - Stodůlky, protne drážní těleso ČSD směrem k budoucímu oplocení závodu ČKD Tatra Zličín až do míst, kde protne stávající kat. hranici Třebonice - Stodůlky.

Dále nová hranice začíná v průsečíku kat. hranice Třebonice - Stodůlky se severní patou radlické radiály, sleduje její severní okraj směrem na západ až k výjezdu z okružní komunikace H1 na dálnici D5. Po vnější hraně tohoto výjezdu pokračuje až do napojení s hranicí hl.m.Prahy.

f)Stodůlky-Třebonice-Řeporyje Nová hranice k. ú. Řeporyje - Stodůlky navazuje na průběh stávající hranici v ul. Jeremiášově, sleduje jižní okraj této ulice severozápad. směrem až k budoucí křižovatce ul. Jeremiášovy a Jinočanské, kde se napojí na nově vzniklou kat. hranici Stodůlky - Třebonice. V průsečíku kat. hranice Stodůlky - Řeporyje se záp. okrajem ul. Jinočanské nová hranice sleduje tento okraj až do místa, kde se napojí na stávající hranici hl.m.Prahy.

Čl. 2
 
Na obvodu Prahy 6 se změna katastrálních hranic týká těchto území:

a)Břevnov-Motol Nová hranice k. ú. Břevnov - Motol začíná na křižovatce ulic Nad Motolskou nemocnicí a Šafránecká, odtud sleduje průběh správní hranice mezi ONV Praha 6 a ONV Praha 5 ulicí Šafráneckou až k místu, kde stýká původní hranice k. ú. Motol - Břevnost se správní hranicí obvodu Prahy 6 a 5.

b) Břevnov - Smíchov
Změna hranice k. ú. Břevnov - Smíchov začíná v Atletické ulici v průsečíku kat. hranice se správní hranicí ONV 6 a ONV 5, dále sleduje tuto hranici až do míst, kde se napojuje na stávající hranici k. ú. Břevnov - Smíchov.

c) Ruzyně - Liboc - Břevnov - Řepy
Nová katastrální hranice vychází z průsečíku komunikace se stávající kat. hranicí jižně od ul. Leninovy, západně od čp. 658, pokračuje po jižním okraji této komunikace až na křižovatku s ul. Leteckou, kde se pravoúhle lomí a jde po západním okraji ul. Radistů až na roh ul. Dědinské, kde se lomí a pokračuje po jižním kraji ul. Rubličovy až do průsečíku se stávající kat. hranicí, kterou sleduje až k domu čp. 608, pokračuje kolem jeho jihozápadního rohu a napojí se na stávající kat. hranici. Tuto sleduje až k oplocení areálu školy čp. 580 Liboc, nová hranice pokračuje po oplocení školy, přechází na západní okraj ulice Žukovského před domem čp. 854 se lomí do ulice Pod cihelnou, kde se napojí na původní kat. hranici, kterou sleduje až do místa ležícího proti rohu oplocení skladového areálu Prioru v ulici U silnice. Odtud pokračuje nová kat. hranice po jižním okraji ulice U silnice až na roh oplocení domu čp. 180, kde se lomí do ul. U Prioru. Sleduje západní okraj ul. U Prioru až do styku se stávající kat. hranicí. Před domem čp. 142 přechází nová hranice na východní okraj ul. Brodecké, kterou sleduje až do styku s původní kat. hranicí. Dále nová hranice vychází z rohu oplocení domu čp. 80, sleduje jižní okraj ul. Únětické až na křižovatku s ul. 25. února, po jejímž západním okraji pokračuje až k vyústění ul. Mladotické, kde se napojí na stávající kat. hranici na rohu oplocení domu čp. 236.
Touto změnou přechází asi 4,8 ha plochy z kat. území Liboc do kat. území Ruzyně.

Nová hranice vychází z rozhraní styku ul. Zbečenské a Zličínské, proti rohu oplocení u domu čp. 421 Ruzyně. Pokračuje severním směrem po západním okraji ul. Zličínské až na křižovatku s ul. Duchcovskou. Na rohu oplocení u domu čp. 750 přechází na východní okraj ul. Zličínské a sleduje ji až do styku s ul. Moravanů, kde se napojí na stávající hranici. Touto změnou přechází asi 0,7 ha plochy z kat. území Ruzyně do kat. území Břevnov.

Změna katastrální hranice je provedena v úseku mezi ulicemi K mohyle a Na višňovce. Nová kat. hranice začíná v ulici K mohyle, vede po jižní hranici oplocení novostaveb rod. domků a napojí se na původní kat. hranici v ulici Na višňovce.

Touto změnou přechází asi 0,1 ha plochy z kat. území Řepy do kat. území Ruzyně.


Čl. 3

Na obvodu Prahy 9 se změna katastrálních hranic týká těchto území:

a) Prosek - Střížkov - Letňany
Nová hranice vychází z průsečíku původní kat. hranice s jihozápadním plotem MŠ čp. 300 a pokračuje dál směrem tak, aby neprotínala žádné bloky domů v ul. Litvínovské, Bohušovické, Jablonecké a Rumburské.

Stávající kat. hranice Letňany - Prosek protínala parkoviště v ul. Lovosické a areál ZŠ čp. 373 v ul. Novoborská. Nově navržená hranice k. ú. Letňany - Prosek začleňuje parkoviště i areál ZŠ do k. ú. Prosek.

Nová hranice mezi k. ú. Letňany - Střížkov respektuje funkčnost ul. Lovosické a spádovost areálu TJ ČKD Kompresory ke k. ú. Střížkov a současně obchází areál ZŠ v ul. Novoborské čp. 371. Touto změnou přechází z k. ú. Prosek do k. ú. Střížkov cca 5 ha plochy a z k. ú. Střížkov do k. ú. Prosek cca 3,5 ha plochy. Z k. ú. Letňany do k. ú. Střížkov cca 0,7 ha plochy, z k. ú. Střížkov do k. ú. Letňany cca 1,5 ha plochy a z k. ú. Letňany do k. ú. Prosek cca 3 ha plochy, z k. ú. Prosek do k. ú. Letňany cca 2,5 ha plochy.

b) Hloubětín - Kyje
Počátek změny kat. hranice Hloubětín - Kyje začíná v ul. Světské u domu čp. 523 odkud pokračuje nová hranice jihovýchodním směrem po záp. hranici parcel 1301/3 a 1300/2 až do průsečíku s původní kat. hranicí.

Touto změnou přechází z k. ú. Hloubětín do k. ú. Kyje cca 0,2 ha plochy.


Čl. 4

Na obvodu Prahy 10 se změna katastrálních hranic týká těchto území:

a) Strašnice - Malešice
Nová kat. hranice vychází z průsečíku stávající kat. hranice se sev. hranicí areálu SPŠ strojnické směrem východním, stáčí se k jihu a pokračuje k průsečíku se severní hranou chodníku ulice U krbu. Po severní hranici chodníku jde až k původní kat. hranici. Po stávající kat. hranici probíhá k průsečíku této hranice se severním okrajem chodníku a domu čp. 505, 506, 507, odtud směrem západním a dále jižním směrem až k ulici Hostýnské. Dále jde po východním okraji ulice Hostýnské jižním směrem, přetíná ulice Nad vodovodem a Počernickou. Z okraje ulice Hostýnská odbočuje východním směrem po asfaltové cestě, po oplocení areálu ŠS a ZŠ kat. hranice přechází na cestu jižně od domů čp. 446 a 454 směrem východním, přechází na chodník jdoucí k severu kolem domu čp. 454. Zde nová hranice pokračuje po ohraničení parkoviště a příjezdové komunikaci hotelu Malešice čp. 3068 - směrem východním a jižním až po navázání komunikace na ulici V úžlabině. Po severním okraji ulice V úžlabině jde nový průsečík kat. hranice k východu až po napojení na původní kat. hranici kde změna končí. Touto změnou kat. hranice přejde z kat. území Strašnice do kat. území Malešice asi 2 ha plošné výměry. Z kat. území Malešice do kat. území Strašnice přejdou 2 ha plochy.

b) Záběhlice - Hostivař
Změna začíná v průsečíku původní kat. hranice s jižním okrajem chodníku při severní hranici oplocení n. p. Mitas. Od tohoto bodu pokračuje po chodníku směrem východním (po oplocení podniku Mitas) se lomí k jihu a posléze k západu až do navázání na původní kat. hranici. Po ní pokračuje kat. hranice v původním průběhu až do jihovýchodního rohu oplocení stávajícího stavu n. p. Mitas. Z tohoto bodu nová kat. hranice probíhá na východ po oplocení areálu n. p. Mitas při ulici Pražské, lomí se k jihovýchodu po severozápadním okraji ul. Strašnické. Pokračuje k průsečíku s původní kat. hranicí a dále stále po rozhraní ul. Strašnická a areálu n. p. Technometra až k ulici U průseku. Zde přetíná komunikaci Strašnická a napojuje se na přímý úsek ohraničení parkoviště u domů čp. 1137, 1138. Po západní hranici parkoviště jde nová hranice přibližně k jihu, přechází na chodník a na schodiště přilehlé k parkovišti. Poté kolmo protíná komunikaci Komarovova. Od průsečíku s jihozápadním okrajem ul. Komarovova, probíhá po této ulici k jihovýchodu, až k průsečíku jihozápadní hranice u. Komarovova se severní hranicí ulice Práčská. Nový průběh hranice přechází na severní okraj ulice Práčská a po ní probíhá směrem západním až k průsečíku s původní kat. hranicí, kde změna končí. Touto změnou z kat. území Záběhlice do kat. území Hostivař přechází 3 ha plošné výměry. Z kat. území Hostivař do kat. území Záběhlice přechází 4,5 ha plochy.

c) Vršovice - Strašnice
Počátek změny kat. hranice Vršovice - Strašnice nastává od průsečíku původní kat. hranice se severní hranicí areálu drážního pozemku ČSD Vršovice. Tento průsečík se nachází západně od budovy skladu barev při zakončení cesty probíhající při jižním okraji sportovního areálu Eden. Hranice dále pokračuje po severní hranici pozemku ČSD až po navázání na původní kat. hranici, kde změna kat. hranice končí. Touto změnou přechází z kat. území Strašnice do kat. území Vršovice cca 0,15 ha plochy.

d) Štěrboholy - Dolní Měcholupy
Nová hranice začíná v průsečíku dosavadní kat. hranice Štěrboholy - Dolní Měcholupy s jižní hranicí parcely u domu čp. 260 Stěrboholy, ul. Nad horizontem. Dále pokračuje směrem severovýchodním po jižních hranicích parcel u domů čp. 260, 259, 258, 257 a 256 - severní hranice ulice Nad horizontem. V prodloužení jižní hranice parcely domu č. 256 navazuje na původní kat. hranici, kde změna kat. hranice končí. Touto změnou přechází z kat. území Dolní Měcholupy do kat. území Štěrboholy cca 0,8 ha plochy.


Čl. 5
 
Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. listopadu 1990.


Jaroslav K o ř á n v. r.
primátor hlavního města Prahy


JUDr. David U h l í ř v. r.
tajemník Národního výboru hlavního města Prahy