Listopadová premiéra v Divadle v Dlouhé

Divadlo v Dlouhé uvede poslední listopadovou premiéru hry s názvem 407 gramů z Bohumila Hrabala v sobotu 29. listopadu od 19 hodin.

Anotace:

Původní divadelní adaptace vycházející z povídky Bohumila Hrabala Baron Prášil, doplněná o motivy, příběhy i postavy dalších Hrabalových povídek, včetně jeho korespondence. Neobvykle řešený prostor Divadla v Dlouhé (kde vás tentokrát obklopí herci i z nečekaných stran!), samozřejmě s živou hudbou! Poezie, nostalgie i mámivé iluze! Oslava Hrabala jako vypravěče, oslava vyprávění! Ať žije Bohumil!

Padesátá léta 20. století, Praha. Sběrna papíru na periférii se stává dějištěm neobvyklých příhod a přitahuje svébytné postavičky i značně podivné existence. Vedoucího, jenž utíká od strastí světa k umělecké tvorbě, Mařenku, která pochází z vyšších kruhů, ale teď jí zbyla už jenom hrobka na Olšanech, postarší tanečnici, kostelníka, tramvajačku... A také Hanťu, svérázného zaměstnance sběrny, tak trochu libeňského „barona Prášila“, komedianta, který vymýšlí historky o lidech ve svém okolí a s velkou chutí je vypráví. Ale v prostředí, kde se hodnotné a vzácné věci proměňují v bezcenný materiál, dochází i bez přispění Hanti k absurdním situacím. Zvlášť, když naše sběrna sousedí přímo se hřbitovem!

scénář/ Miroslav Hanuš, režie/ Jan Borna a Miroslav Hanuš

 

Více informací a seznam dalších repríz naleznete zde.

 

26. listopadu 2014
26. listopadu 2014