Mezinárodní kongres v Brně přivítá více než 100 divadelních kritiků z celého světa a stane se příležitostí pro předání ceny Thálie

20. května 2024
20. května 2024

  • 1 minuta čtení

V termínu od 20. května do 26. května 2024 se do Brna v rámci nadcházejícího ročníku festivalu Divadelní svět Brno, jehož pořadatelem je Národní divadlo Brno, sjede víc než 100 profesionálů z řad divadelních kritiků a publicistů z celého světa. Zúčastní se zde kongresu Mezinárodní asociace divadelních kritiků/Association Internationale des Critiques Théatre (AICT-IATC). V kandidatuře na jeho pořádání uspěli PerformCzech / Oddělení mezinárodní spolupráce, Institut umění – Divadelní ústav (IDU) a České středisko AICT. 

Ve spojení s kongresem, který se uskuteční v Mozartově sále divadla Reduta, proběhne ve středu 22. května v 10:00 konference na téma „Pravda” v kafkovském světě (divadla): Tragické nebo komické? přístupná veřejnosti. Ve čtvrtek 23. května v 15:00 bude předána cena Thálie Prof. Dr. Erice Fischer-Lichte za celoživotní přínos v oboru teatrologie. V rámci kongresu bude také voleno nové vedení a noví členové výkonného výboru. Kandidátkou do předsednictva je i česká divadelní tvůrkyně a pedagožka Hana Strejčková.

Celá TZ ke stažení ZDE