Pražská komorní filharmonie, obecně prospěšná společnost

Žadatel o grant/Organizátor akce:

Pražská komorní filharmonie, obecně prospěšná společnost

 Název akce/projektu:

"Freedom - Hudební fúze jako projev svobody"

 Grant:

Hudba

 Přidělená částka:

600 000 Kč 

 Popis:

K významnému 20. výročí obnovy české svobody a demokracie má projekt Freedom – Hudební fúze jako projev svobody navázat a připomenout propojení stylů a žánrů, kterým chtějí demonstrovat sílu svobody a možnosti dialogu jako nástroje k upevnění demokracie. PKF, skupina –123 minut, a dirigent Martin Kumžák vytvořili projekt, kde se na společném koncertě představí jedna z nejoriginálnějších kapel v ČR s PKF a vytvoří multikulturní zážitek, propojení hudby rockové a klasické, jazzu i folklóru – vedle českého také indického a arabského, doplnění elektronickou videoprojekcí na dané téma. 17.11.2009 v Obecním domě, kde byl založen svobodný český stát. Je požadováno 64,1 % celkových nákladů, základní činnost PKF podporována 4letým grantem ve výši 5,5 mil. Kč, předkládaný aktuální a výjimečný projekt není součástí této podpory. GK - Pražská komorní filharmonie bezesporu patří k tomu nejlepšímu, co může hl.město Praha svým obyvatelům a návštěvníkům nabídnout na poli hudebního života. „Crossover“ , který spojuje toto těleso s osobností Martina Kumžáka a který je směřován k výročí 20ti let, které uplynou od průběhu „sametové revoluce“, bude nepochybně důstojným příspěvkem k oslavám této zásadní události českých dějin. Je i určitou demonstrací syntézy kulturních proudů, které jsou mnohdy vnímány širokou veřejností jako protikladné. Rozhodně je to projekt, který bude schopen oslovit širokou pražskou veřejnost. Proto tento projekt doporučujeme k dotaci.

 Odkaz na webové  stránky:

http://www.pkf.cz/

Žadatel o grant/Organizátor akce:

Pražská komorní filharmonie, obecně prospěšná společnost

 Název akce/projektu:

Pražská komorní filharmonie - prezentace hl.m. Prahy v hlavních městech členských států EU v rámci předsednictví ČR v EU - Paříž

 Grant:

Hudba

 Přidělená částka:

480 000 Kč 

 Popis:

Pražská komorní filharmonie je svojí úrovní srovnávána s nejlepšími světovými tělesy a je považována i odbornou veřejností za jeden z nejlepších pražských i českých orchestrů, jeden z nejdůstojnějších reprezentantů Prahy doma i v zahraničí. Předkládaný projekt PKF - prezentace hl.m. Prahy v hlavních městech členských států EU v rámci předsednictví ČR v EU – Paříž v květnu roku 2009 bude mít své pokračování na pařížské Sorbonně jako jeden ze speciálních projektů PKF v rámci našeho předsednictví EU v hlavních městech členských států. Na koncertě zazní česká světová premiéra skladby B. Martinů. Je požadováno 32,6 % celkových nákladů projektu. Udělený 4letý grant ve výši 5,5 mil. Kč je každoročně navyšován, ale nezahrnuje podporu v zahraničí, v r. 2007 obdržel na zahraniční prezentaci částku 100.000 Kč, v loňském roce částku 150.000 Kč. GK - Jak již bylo řečeno u projektu Ab 146, Pražská komorní filharmonie bezesporu patří k tomu nejlepšímu, co může hl.město Praha svým obyvatelům a návštěvníkům nabídnout na poli hudebního života. Prezentace tohoto orchestru v Paříži pod taktovkou Kryštofa Mařatky, který je v Paříži velmi uznávaným autorem i dirigentem je tou nejlepší reprezentací města, jehož jméno PKF v svém jménu nese. A to i s ohledem na předsednictví ČR v EU. Proto tento projekt doporučujeme k dotaci.

 Odkaz na webové  stránky:

http://www.pkf.cz/

Žadatel o grant/Organizátor akce:

Pražská komorní filharmonie, obecně prospěšná společnost

 Název akce/projektu:

Pražská komorní filharmonie - prezentace hl.m. Prahy v hlavních městech členských států EU v rámci předsednictví ČR v EU - Sofie, Varna

 Grant:

Hudba

 Přidělená částka:

360 000 Kč 

 Popis:

Další ze speciálních projektů PKF v rámci našeho předsednictví EU v hlavních městech členských států. PKF se rozhodla uskutečnit ojedinělý projekt, kdy si přizvala oslovila New Symphony Orchestra v Sofii, s vedením obou orchestrů bylo domluveno jejich spojení v jeden a na dvou společných koncertech v únoru 2009 propojit české i bulharské interpretační umění a kulturu obou národů. Je požadováno 35,7 % celkových nákladů projektu. Udělený 4letý grant ve výši 5,5 mil. Kč, který je každoročně navyšován, nezahrnuje podporu v zahraničí, v r. 2007 obdržel na zahraniční prezentaci částku 100.000 Kč, v loňském roce částku 150.000 Kč. GK - Dtto jako u projektu Ab 146 a Ab 221s tím, že se jedná o spojení bulharského metropolitního orchestru a PKF. Dobrý projekt a skvělá reprezentace v oblasti, kde finance nejsou nejsilnější stránkou…… Proto tento projekt doporučujeme k dotaci.

 Odkaz na webové  stránky:

http://www.pkf.cz/

15. září 2009
15. září 2009