PRO LANGHANS

Žadatel o grant/Organizátor akce:

 PRO LANGHANS

 Název akce/projektu:

 Celoroční činnost Langhans Galerie Praha

 Grant:

 Výtvarné umění, fotografie a nová média

 Přidělená částka:

 800 000 Kč 

 Popis:

Podpora vizuálního umění s důrazem na prezentaci významných děl a významných autorů fotografické tvorby s přesahem do oboru nových médií jsou hlavním cílem činnosti Langhans Galerie Praha po celou dobu existence
Hlavními aktivitami projektu jsou v roce 2009 výstavy:
1.   Pavel Dias - Hommage, Bili Jacobson: Kámen - nůžky —papír; retrospektiva významného českého dokumentaristy Pavla Diase, který čerstvě oslavil své 70. narozeniny, v konfrontaci se snově magickým americkým fotografem Billem Jacohsonem;
2.   Erwin Olaf: Pohyblivý terč; slavný kontroverzní holandský fotograf Erwin Olaf, proslavený v oboru reklamní fotografie, vystavuje provokativní cykly v duchu stylizovaného symbolismu
3.    Česká výtvarná fotografie 70. a 80. let pod kurátorským vedením Dušana Šimánka. Všechny plánované výstavní projekty se vyznačují nejenom vysokou uměleckou úrovní vystavených děl,ale nesou v sobě vždy jasné společenské sdělení přesahující pouhou estetickou interpretaci děl.
Každou výstavu budou doprovázet akce v rámci doprovodného programu, které dále prohlubují přesah jednotlivých výstavních projektů za hranice pouhé estetické a umělecké interpretace.
Dalšími aktivitami k naplnění hlavních cílů jsou knihovna s čítárnou, spolupráce s festivalem Jeden svět a nabídka pražským školám.
•    Veřejně přístupná knihovna a čítárna odborné literatury umožňuje Langhans Galerie Praha další seznamování veřejnosti s obory vizuálního umění.
•    Langhans Galerie Praha poskytne prostory filmovému festivalu Jeden svět, zam

 Odkaz na webové  stránky:

 

 

Žadatel o grant/Organizátor akce:

 PRO LANGHANS

 Název akce/projektu:

 Olaf Breuning: Superstar - Nové instalace

 Grant:

 Výtvarné umění, fotografie a nová média

 Přidělená částka:

150 000 Kč 

 Popis:

Výstava Olafa Breuninga je dalším krokem Langhans Galerie Praha v naplňování koncepčního předsevzetí průběžně představovat světově renomované představitele současného umění, v jejichž tvorbě hraje dominantní roli užívání fotografického média. V případě Olafa Breuninga jsou cykly barevných fotografií jádrem jeho rozsáhlé činnosti, úzce provázané sjeho krátkými filmy a skulpturami a instalacemi připravovanými pro konkrétní prostory.

 Odkaz na webové  stránky:

 

26. dubna 2009
26. dubna 2009