TISKOVÁ ZPRÁVA: AghaRTA Prague Jazz Festival

Pozvánka na podzimní koncerty jazzového festivalu

Agharta Prague Jazz

 

Podzimní koncerty AghaRTA PRAGUE JAZZ FESTIVALU 2007 se pořádají za partnerství hlavního města Prahy již pošestnácté.

Vystoupí na něm celá řady hvězdných muzikantských osobností a zazní jazz mnoha žánrů. Vedle křehké hudby Gary Burtona s Richardem Gallianem či Richarda Bony, funk Maceo Parkera a Marcuse Millera, hudebně těžko zařaditelný projekt Victora Wootena, evropský moderní jazz Esbjörna Swensona, popjazz Spyro Gyra a také taneční anglická kapela US3.

 

14. 10. Lucerna Music Bar 21:00 h
THE VICTOR WOOTEN BAND feat. REGI& JOSEPH WOOTEN
Victor Wooten – el. bass & vocals, Regi Wooten – guitar & vocals, Joseph Wooten – keyboards & vocals, Derico Watson – drums, Sandra Williams – vocals, Anthony Wellington – el. bass

Úvod podzimní části AghaRTA Prague Jazz Festivalu obstará charismatický baskytarista a zpěvák Victor Wooten. Ten patří svoji neuvěřitelnou „slapovou“ hrou k nejoriginálnějším baskytaristům.
V Praze vystupoval několikrát jako člen Flecktones banjisty Bely Flecka. Na svém prvním evropském turné v roli bandleadra představí svoji téměř rodinnou kapelu.
http://www.victorwooten.com/

21. 10. Lucerna Music Bar 21:00 h
US3
Geoff Wilkinson – beats, Ed Jones – sax, Bryan Corbett – trumpet, Mike Gorman – keyboards, Chris Dodd – bass, DJ First Rate – turntables, Gaston – rap, BluRum13 – rap

Londýnská kapela US 3 je představitelem fůze hip hopu s jazzem. Na výsluní se dostala v roce 1994 svojí verzí Hancockovy skladby Cantaloop Island. Na koncertě zazní vedle starších hitů skupiny také skladby z nejnovějšího alba „Say What!?“.
http://www.us3.com/

22. 10. Lucerna Music Bar 21:00 h
SPYRO GYRA
Jay Beckenstein - saxophones, Tom Schuman - keyboards, Julio Fernandez - guitar, Scott Ambush - bassguitar, Bonny B - drums

Spyro Gyra patří mezi komerčně nejúspěšnější pop-jazzové skupiny posledních 20 let. Původně studiová skupina se na pódiu objevila poprvé v roce 1979 a od té doby plní sály po celém světě. Ve své hudbě kombinuje r&b s prvky popu, karibské hudby a jazzu.
V Praze kapela poprvé zaplnila Eden v rámci Teachers jazz festivalu v roce 1995, podruhé na Philips jazz festivalu v „nešťastné“ Sazka aréně v roce 2005. Prostor Lucerna music baru je však pro jejich energickou muzikou naprosto ideální…
http://www.spyrogyra.com/

24. 10. Lucerna Music Bar 21:00 h
RICHARD BONA
Richard Bona – bassguitar, vocal, Taylor Haskins – trumpet, Etienne Stadwijk – keyboards, Ernesto Simpson – drums, Samuel Torres – percussion, Adam Stoler – guitar

Dalo by se bez nadsázky říct, že zpěvák a baskytarista Richard Bona na českých podiích již zdomácněl. Jeho koncerty vždy přesvědčí o kráse jeho křehké hudby ovlivněné world music a jazzem. Richard Bona má navíc dar komunikace s diváky a jeho koncerty se tak stávají neuvěřitelným zážitkem i pro ty, kteří váhali na koncert jít s tím, že už jej viděli. Na podzimních čtyřech vystoupeních v Čechách vystoupí v Ostravě, Brně, na jazzovém festivalu v Přerově a samozřejmě na „domácí půdě“, v pražském Lucerna music baru.
http://www.bonatology.com/

29. 10. Lucerna Music Bar 21:00 h
GARY BURTON / RICHARD GALLIANO QUARTET
Gary Burton – vibraphone, Richard Galliano – accordion, Philippe Aerts – double bass, Clarence Penn – drums
Spojení sametového tónu francouzského harmonikáře Richarda Galliana s virtuosem na vibrafon Gary Burtonem zaručuje nevšední komorní hudební zážitek. Tento originální projekt vychází na novém albu L´ hymne a L´amour (Cam Jazz). Pro zachování komorní atmosféry, bude Lucerna music bar uspořádán pouze k sezení v divadelním formátu.
http://www.richardgalliano.com


31. 10. Lucerna Music Bar 21:00 h
MARCUS MILLER BAND
Marcus Miller – bass, Poogie Bell –drums, Patches Stewart – trumpet, Keit Anderson – saxophone, Bobby Sparks – keyboards, Gregoire Maret – harmonica

Marcus Miller je právem považován za nejvýznamnějšího žijícího jazzmana, producenta a skladatele. Významnou měrou se hudebně podílel na posledním elektrickém období Milese Davise. V posledních letech se věnuje hlavně vlastnímu projektu, ve kterém se poprvé objeví hráč na harmoniku Gregoire Maret (v Praze hrál s Pat Metheny Group 2005). Evropské turné se koná na podporu nového alba Free.
http://www.marcusmiller.com

12.11. Lucerna Music Bar 21:00 h
MACEO PARKER
Po dvouleté odmlce se vrací do Lucerna music baru legenda funku Maceo Parker se svoji bezchybnou a neúnavnou kapelou.
http://maceoparker.com/

14.11.. Lucerna Music Bar 21:00 h
E.S.T. Esbjörn Svenson Trio
Esbjörn Svensson – piano, Dan Berglund – bass, Magnus Öström – drums

Již potřetí vystoupí originální trio vedené nejvýznamnějším švédským pianistou Esbjörnem Svensonem na APJF. Od svého prvního vystoupení v roce 2004 nepřestali tito skvělí hudebníci sbírat nejrůznější ocenění za svoji tvorbu po celém světě. Jejich turné jsou vyprodána dlouho dopředu, a velký úspěch zaznamenali mj. také ve Spojených státech. Poslední album Tuesday Wonderland navazuje na jejich předešlé, zatím nejúspěšnější album Viaticum (obě ACT).
http://www.est-music.com/

  

Vstupenky: AghaRTA Jazz Centrum Železné 16, Praha 1, Ticketro a Tickestream.

 

 

11. září 2007
11. září 2007