Dramaturgická volba na nadcházející sezonu má jednotící prvek naprosto jasně čitelný. Je jím velký příběh, velké role pro silné hráče z Palmovky a ženy. Ženy jako oběti i hybatelky, ženy aktivní i pasivní trpitelky, prostě ženy ve všech podobách – to je nová sezona Divadla pod Palmovkou, které, doufejme, už zažehnalo všechny problémy spojené s povodněmi a funguje v krásném, opraveném prostoru.

Příběh neodolatelného svůdníka

Prvním premiérovým titulem je Molièrův Don Juan v režii Michala Langa, který v podání Ondřeje Volejníka vstoupí na prkna už 21. října.

Příběh neodolatelného svůdníka, jenž na svou lehkomyslnost ve vztahu k ženám osudově doplatí, bude pojat jako moderní, současná jízda naším dekadentním světem.

Co tají Nora?

Na konci letošního roku - 16. prosince - se pak na jeviště vřítí temná skandinávská klasika, hra Henrika Ibsena Nora. Je to drsný příběh o jednom manželství a jednom tajemství, které si nese s sebou na první pohled poddajná ženuška.

Režie se ujal Jan Nebeský, který na svém prvním titulu tohoto autora pracoval před třiceti lety právě v Divadle pod Palmovkou. V uplynulých letech Nebeský s obrovským úspěchem režíroval Ibsenovy inscenace na mnoha scénách, například v Divadle Komedie a v Divadle v Dlouhé. Nora je poslední hra norského tvůrce, na které tento výrazný režisér ještě nepracoval.

Komedie Woodyho Allena a nešťastná Paní Bovaryová

Po dvou dramatech si diváci budou moci vydechnout u Mocné Afrodité z pera amerického režiséra a herce Woodyho Allena. Jde o adaptaci jeho slavného filmu o lásce a o tom, jak se staří bohové i dnes pokoušejí zasahovat nám do života a jak jejich zásahy mnohdy vypadají.

Tuto třeskutou komedii bude režírovat Vojtěch Štěpánek, bývalý umělecký šéf Divadla Komedie. Premiéra Mocné Afrodité je naplánována na 10. března příštího roku.

Konec sezony 2016/2017 opět patří ženské hrdince. Bude jí nešťastně vdaná a nudící se Paní Bovaryová francouzského spisovatele Gustava Flauberta v režii Michala Langa.

Prostor mají i nezávislé soubory

Na své si v Zenklově ulici přijdou i milovníci alternativněji pojatého divadla, pro které tu je komorní scéna Palm Off. Zde se odehraje hned několik premiér nezávislých souborů, kterým Palmovka poskytla útočiště. Například uvidíte kultovní Divado F. X. Kalby s divadelním hororem Mickey Mouse je mrtvý, nebo s divadelní verzí bestselleru Tomáše Baránka Jak sbalit ženu 2.0. Soubor chystá i zbrusu novou autorskou inscenaci.

Nový titul připravuje i Cabaret Calembour, další alternativní soubor, který ve studiu Palm Off nalezl domovskou scénu pro část svého repertoáru. Uvede horkou novinku, na které se bude podílet celý soubor.

 

Podívejte se na webové stránky: www.podpalmovkou.cz.