Vybrali jsme ty nejzajímavější filmy, které se v roce 2015 a 2016 natočily o jídle, výživě, o ekologických, zdravotních nebo i sociálních souvislostech, a ty představíme návštěvníkům. K tomu navíc nabídneme názory těch nejpovolanějších – expertů a vědců z prestižních univerzit a výzkumných ústavů, ale i známých postav z gastro a foodies scény,“ popisuje jeden z organizátorů festivalu Ing. Petr Alexander, CSc. Jedním z hostů Food Film Festu bude i Roman Vaněk, zakladatel Pražského kulinárního institutu, tvůrce internetových pořadů jako Peklo na talíři nebo Jídlo s.r.o. a popularizátor gastronomie.

Festival však nezůstane pouze u teorie. „Chybět samozřejmě nebudou ani pečlivě vybrané stánky se zajímavými jídly a potravinami, takže když diváci vyjdou z kina vyzbrojeni novými informacemi, budou moci hned některé z nich otestovat vlastními chuťovými buňkami,“ dodává s úsměvem Petr Alexander.  

Food Film Fest proběhne od 21. do 23. října v Národní technické knihovně v Praze a Kampusu Dejvice.


Programová nabídka letošního 6. ročníku Life Science Film Festivalu se ovšem neomezuje pouze na jídlo. Od 17. října je pro návštěvníky v Aule České zemědělské univerzity v Praze připraveno na 50 dokumentárních filmů, včetně diskusí a prezentací, které se z nejrůznějších úhlů pohledu zabývají otázkami vlivu člověka na přírodu, produkcí potravin či udržitelného rozvoje.  Vstup na všechny filmy a doprovodné akce je pro studenty, pedagogy i veřejnost zdarma.

Podrobné informace:

Přílohy: