„Hobojista Vilém Veverka a harfistka Kateřina Englichová jsou nenahraditelnými stálicemi českého hudebního světa. Není divu, že jim za dobu společného působení vytvořilo mnoho skladatelů kompozice takzvaně na tělo. Koncert se tak stane jakousi oslavou jejich společné hudební cesty,“ říká dramaturg Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK Martin Rudovský.

Dominik Wollenweber je považován za nejlepšího světového hráče na anglický roh. První kontakty s Berlínskými filharmoniky navázal jako stipendista orchestrální akademie v roce 1991 a v roce 1993 se stal plnohodnotným členem Berlínské filharmonie. Kromě aktivit orchestrálního a komorního hráče se věnuje pedagogické praxi – v současnosti patří mezi nejvyhledávanější světové pedagogy hry na anglický roh.

Skladbu Dislokace Lukáše Hurníka provedlo duo Kateřiny Englichové a Viléma Veverky v premiéře roku 2019 v Kavárně Českého rozhlasu v živém přenosu stanice D dur. Skladba Jiřího Gemrota Variace na Pfuy Lied pro hoboj a harfu vznikla na objednávku festivalu Hudební léto v Kuksu pro Kateřinu Englichovou a Viléma Veverku v roce 2020. Jiří Gemrot v této kompozici tematicky vyšel z hudby kapelníka Tobiase Seemana, který na Kuksu působil ve službách hraběte Antonína Šporka.

Více informací, včetně možnosti zakoupení vstupenek, je k dispozici zde.