Dětská herna nazvaná Vítejte ve středověkém domě je k dispozici v hlavní budově muzea na Poříčí. Otevřena je denně kromě pondělka od 9:00 do 18:00 hodin. Prostor herny představuje interiér pražského středověkého, tedy gotického domu z období 14. – 15. století.

Podívejte se do gotické domácnosti

Děti zde najdou hlavní součásti gotického domu: síň, světnici, kuchyni i komoru. Nechybí ani prevet, neboli středověký záchod.

Malí návštěvníci si můžou všechno osahat a vyzkoušet. A nejen to – připravena je tu také celá řada zábavných úkolů, ze kterých se dozví mnoho zajímavých informací o životě středověkého člověka.

Po stopách Karla IV.

Interaktivní expozice pro děti je také součástí výstavy Praha Karla IV. v Domě u Zlatého prstenu. Zde pro děti pořadatelé spolu s nakladatelstvím Portál připravili v samostatném prostoru interaktivní program vycházející z knihy Lenky Pecharové a ilustrátorky Michaely Bergmannové Po stopách Karla IV.

Děti si na tabletech zahrají hry o životě tohoto českého panovníka světového významu, seznámí se s atmosférou středověku s novými počiny vrcholné gotiky, s útrapami dobového cestování, s tehdejším pojetím svátku a slavnosti, nebo třeba dávnou měnovou soustavu.

Všechny tyto okruhy doprovázejí zajímavé úryvky z kronik a dalších písemností a rozvíjejí se v následných úkolech a hádankách.