Karlínský Přístav 18600 se nachází na břehu Vltavy, v místech bývalé vlakové zastávky Karlín – přístav. Tedy jen pár metrů od křižovatky dvou tras metra v samém centru metropole. A když ho dnes navštívíte, stěží byste hádali, že tu původně býval neudržovaný pozemek, pustina, nepořádek, skládka.

V Přístavu to žije od jara do podzimu

Přístavu vdechla život parta kamarádů, kterým se stav pozemku nezamlouval. A tak ho postupně dávali dohromady, až z něj v roce 2014 vzniklo kulturní centrum, kde to od jara do podzimu pěkně pulzuje. Koná se tu totiž celá řada nejen kulturních, ale i vzdělávacích akcí, na své si přijdou rovněž rodiče s dětmi či milovníci plážového volejbalu.

A nejen to. Přístav nabízí i Pracovnu v parku, což jsou místa, kde se můžete se svým notebookem připojit k wi-fi a pracovat tak pod širým nebem a navíc s výhledem na řeku.

Bratři v tricku na běžkách

Tento rok Přístav 18600 vstupuje už do své páté sezóny. A nutno dodat, že za dobu svého fungování se tohle centrum stalo na pražské kulturní mapě zavedeným místem.

Kdo 2. května odstartuje letošní sezónu? První část této kulturní akce bude věnována zimnímu sportu, konkrétně běžkám. Nejenže vám Přístav na jednu hodinu umožní jejich půjčení, fandit pak můžete i dvěma závodníkům. No, ne tak docela. Duo Bratři v tricku zde totiž odehraje své představení nazvané Běžkařská Odysea, které zaručeně pobaví jak dospělé, tak i děti.

Že už dávno není sníh? To přece nevadí. Bratři v tricku i tak vyrazí na trať a svou běžkařskou stopu si vyšlápnou. A nebude jim u toho chybět sebeironie, předvedou i žonglérské kousky a třeba dojde i na střelbu z vodních pušek...

Nebude chybět ani muzika

A kdo vydrží ještě o něco déle, může se potěšit i hudbou. Zahraje totiž kapela Mantaban. Na jakou hudbu se můžete v jejich podání těšit? Na tradiční českou a moravskou lidovou, avšak v novém hávu – kapela se jí snaží vtisknout nový zvuk a uměleckými prostředky ji zabydlet v dnešku.