Největší pražské venkovní kluziště je na Letné. K dispozici je standardní velká ledová plocha (40 x 20 metrů) + navíc samostatně oddělená dětská plocha (10 x 15 metrů). Nabízí i zázemí vyhřívaného stanu, půjčovnu bruslí, doprovodný program a vstup zdarma.

V centru i pod věží

Přímo v centru města, za Stavovským divadlem na Ovocném trhu najdete ledovou plochu o rozměrech 14 x 30 metrů.  je otevřena od 10:00 do 21:00 hodin a v provozu je do konce ledna. Každý víkend je bruslení navíc doprovázeno zajímavými akcemi, hudbou a soutěžemi. Vstupné na led je zdarma, na místě si lze půjčit i vybavení.

Už několik let se bruslí také na kluzišti Na Františku, kousek od stejnojmenné nemocnice. Zdejší plocha je o něco větší, než na Ovocném trhu, prohánět se tu můžete na ledě o rozměrech 40 x 20 metrů.

I sem můžete zajít každý den v týdnu, k využití je i půjčovna bruslí a jejich broušení. Bruslí se tu podle počasí až do poloviny března.

Pro milovníky urbanistického bruslení je tu i kluziště přímo pod Žižkovskou věží.

Karlín pro školy i veřejnost

Letos podruhé se bruslí také v Karlínských kasárnách, prostoru, který vstal z popela a nabízí celou škálu kulturních i právě sportovních zážitků. Zde se na bruslích projedete od 17. prosince, dopoledne jsou tu určena pro školy, od jedné hodiny do večera a o víkendech je plocha přístupná všem.

Pokud byste chtěli na osmičce vyzkoušet i jiná kluziště, jezdí se také na koupališti Ládví nebo u ZŠ Glowackého.

Místo trhů led

Ani Dejvice nezůstávají pozadu. Zabruslit si můžete od 20. prosince na stejném místě, kde se v létě konají farmářské trhy – ledová plocha tu bude zabírat prostor o velikosti 18 x 25 metrů. Bruslit se bude zdarma, a to vždy od 9:00 do 21:00 hodin. 

Kluziště pro veřejnost nabízejí také různá obchodní centra. Například před pankráckými Arkádami, v Galerii Harfa, na Černém mostě anebo letos nově v OC Šestka.

Stadiony

Zasportovat si za poplatek samozřejmě lze i na stadionech, jako je třeba Ice Aréna Letňany, Icerink ve Strašnicích, na Nikolajce, na Novodvorské anebo na stadionu ZŠ Hvězda na Praze 6, kde pořádají také výuku bruslení, včetně speciálního bruslení pro seniory každé úterý.

Rybníky a řeka

Bruslit se v Praze dá, tedy pokud je opravdu tuhá zima, také na přírodním ledu. Pražané rádi navštěvují například nádrž Džbán, anebo Hamerský rybník v Záběhlicích. Po jeho obvodu bývá prohrnuta dráha na bruslení, v prostoru rybníka pak několik menších hřišť vytvořených místními bruslaři či hokejisty.

Bruslí se také na rybnících na Kunratickém potoce, na Hostivařské přehradě nebo na Milíčovském rybníce. A pro fajnšmekry i na Vltavě, ať už na slepém rameni ve Stromovce, známém jako Malá říčka nebo Říčka, anebo třeba v přístavišti pod Vyšehradem, či v Holešovicích.