Mystic Skatepark Štvanice

Skate park na pražském ostrově Štvanice je jedním z nejkvalitnějších parků v Evropě. Jeho podoba se každoročně upravuje podle aktuálních trendů a potřeb jezdců, a to vždy před konáním závodů světové série Mystic Skate Cup. Kromě Mystic Skate Cupu se zde koná také Mistrovství ČR ve skateboardingu.

Má zastřešení i osvětlení, dřevěné a betonové překážky jsou vytvořené tak, aby si na nich zajezdili začátečníci i profesionální jezdci. Pořádá se zde také skate škola pro děti.

Součástí parku je i přilehlý bowl a krytá minirampa, která je jediným místem v Praze, kde lze provozovat skateboarding. Jezdci si mohou odpočinout v přilehlém klubu.

Skatepark Výstaviště

Nachází se v samotném srdci Stromovky, kde na hladkém betonu vyrostly betonovo-plechové překážky jako jsou grindboxy, banky, radius, transfer s A-frame railem, dlouhý rail, central s vysokou a nízkou bednou nebo třeba mini rampa ideální na zaučení se prvních triků. Hlazená monolitická betonová plocha o rozloze 1 500 m2 nabízí překážky pro všechny kolečkové sporty a zároveň slouží jako hřiště pro streetball a inline hokej.

Jedná se navíc o legendární místo, kde se skateovalo od začátku 90. let, stával zde Bruselský pavilon.

Skatepark je na Výstavišti od roku 2021, na jeho vzniku se podílela svými návrhy překážek i česká reprezentace. V současnosti se jedná o nejvíce navštěvovaný skatepark v Praze.

Skatepark Gutovka

Jedná se o první betonový skatepark postavený u nás, má za sebou dvacetiletou historii, takže dnes by se asi mnohé dalo postavit jinak. Nicméně stále je funkční, kromě railu a beden ze schodů jsou tu také dlouhé raily, bedny, radiusy, banky a jeden bowl do tvaru písmene L a druhý napojený na skatepark. Nechybí ani oddělený menší skatepark, kde se dobře učí, jak jezdit na skateboardu nebo se prostě dělají techničtější věci na nízkých překážkách.

Na Gutovce se nacházejí i další sportoviště jako lezecké stěny, kluziště a nechybí ani restaurace. Pro rodinné výlety ideální, ale nejen pro ně.

Skatepark Vysoplaza

Skatepark ve Vysočanech vznikl tzv. na zelené louce, i když se o zelené louce nedá mluvit. Skatepark je přímo pod přivaděčem na dálnici. Zdejší rovný kulatý rail je ve velké oblibě, stejně jako dlouhá bedna a gap ze tří, bedna ze šesti a rail ze šesti. Plus další bedny a raily. Jako bonus na jezdce čeká gap z 12 schodů s bednou, betonovým railem a gapem přes trávu. Skatepark je užšího charakteru s výměrou 450 m2.

Samotný skatepark je dobře dostupný jak metrem, tak i vlakem, sousedí přímo s nádražím Vysočany.

Skatepark Na Babě

Tento skatepark v Praze 6 je ojedinělý svou poměrně odlehlou lokalitou, téměř rekreační částí města, Jedná se o skatepark nahrazující skatepark předchozí, byl postaven v roce 2018 a je to kombinace street části s částí, kde je bowl. Samotný street je pak spíše nižší, hravý. Nenajdete zde velké schody, dlouhé raily, ale spíše techničtější věci, pro které je skatepark Na Babě vyhledáván. Jeho rozloha je příjemných 900 m2.

Problémem skateparku je blízká zástavba, a proto se zde nepořádají závody. Ale najděte si sem cestu, na jaře, na podzim, v létě, umístění je opravdu krásné a ve skateparku si každý najde to svoje.

Skatepark Folimanka

Skatepark Folimanka se nachází přímo pod Nuselským mostem v Praze 2. Jedná se o příjemnou, moderní skate plazu s mobilními překážkami. Díky variabilitě se mohou na ploše skateparku občas pořádat kulturní akce, v zimních měsících se zde provozuje venkovní kluziště.

Na odkazu najdete podrobnosti a také informace o dalších pražských skateparcích.