Historie výstavy sahá až do sedmdesátých let minulého století. Po dlouhá desetiletí bývala nejvýznamnější a také nejoblíbenější přehlídkou tvorby českých sportovních fotoreportérů, kteří zachycují nejen největší sportovní události roku, ale také nezapomenutelná a neopakovatelná dramata okamžiku, jež sport přináší.

Reminiscence na Nagano ´98

Letošní výstava bude doplněna o unikátní a nikdy předtím neprezentovanou expozicí, která bude obrazovou reminiscencí na hokejové Nagano ´98. Své nejlepší snímky zde vystavují tehdejší přímí účastníci hokejového turnaje Eduard Erben, Jiří Pekárek, Herbert Slavík a společně s nimi Michal Růžička.

Soutěž pro návštěvníky

Výstava bude doplněna i soutěžní kategorií Sport v Praze přinášející snímky z událostí, jež se odehrávaly v hlavním městě, a kategorií Sport a volný čas, která bude zajímavá také pro návštěvníky. Oni sami totiž rozhodnou o vítězném snímku. Jeden z vylosovaných a i autor samotné fotografie se stanou výherci víkendové pobytu věnovaného agenturou Czech Tourism.

Vykročení k nové tradici

Za vydatné pomoci partnerů akce, kterými jsou Skupina ČEZ, Magistrát hlavního města Prahy, Czech Tourism, Český olympijský výbor obnovuje Klub sportovních novinářů tuto výstavu, která bude docela jistě významnou kulturní, společenskou a vlastně i sportovní událostí příštích dnů a týdnů. Nejen proto, že bude probíhat v době Zimních olympijských her v Koreji, ale i proto, že se stane vykročením k nové tradici.

Více informací na www.sportovnifotografie.eu nebo na facebookových stránkách akce.