Mgr. Rýdlová Vladana: Doprovodný program výstavy Bruselský sen. Československá účast na Světové výstavě Expo 58 v Bruselu a životní styl 1. poloviny 60. let.

Žadatel o grant/Organizátor akce:

Mgr. Rýdlová Vladana

 Název akce/projektu:

 Doprovodný program výstavy Bruselský sen. Československá účast na Světové výstavě Expo 58 v Bruselu a životní styl 1. poloviny 60. let.

 Grant:

 2. skupina - podpora umělecké činnosti subjektů, projektů prezentace pražské kultury v zahraničí, projektů mezinárodní spolupráce a projektů neprofesionálního umění

 Přidělená částka:

 30 000 Kč 

 Popis:

Cílem překladatelky žádosti je přiblížit Světovou výstavu Expo 58 v Bruselu a československou účast na ní, pokusit se zhodnotit její význam v rovině umělecké, politické i kulturně-společenské, a zároveň přiblížit životní styl první poloviny 60. let minulého století. Doprovodný program formou pamětnických pořadů, koncertů, filmových projekcí, odborných přednášek i módních přehlídek přiblíží  širší aktuální i historický fokus tématu výstavy a zrodu populární kultury tehdejší doby. Místem realizace celkem 12 akcí je Městská knihovna v Praze v termínu od května do září 2008. GK - Připomenutí legendárního fenoménu, období kdy umění a kultura z Prahy a České republiky byla s respektem obdivována po celém světě.

 Odkaz na webové  stránky:

http://www.expo58.info/

11. listopadu 2008
11. listopadu 2008