Podmínky grantového řízení hl. m. Prahy pro oblast kultury v roce 2005 – jednoleté a dvouleté granty

Podmínky z roku 2005

Kdo je oprávněn v této záležitosti jednat

O jednoletý a dvouletý grant (dále jen grant) mohou žádat fyzické i právnické osoby, které jsou registrované dle zvláštních právních předpisů platných v ČR a splňují všechny zákonem předepsané podmínky pro příslušnou činnost. Právnické osoby předloží projekty prostřednictvím svého statutárního zástupce.Projekty mohou být předkládány i osobami zmocněnými plnou mocí jednat za žadatele. Žádosti nemohou podávat organizační složky státu, územní samosprávné celky (tj. obce, města, statutární města, městské obvody a městské části) a jimi zřízené příspěvkové organizace.

 

Plné znění zásad grantového řízení hl. m. Prahy pro oblast kultury v roce 2006 viz příloha č. 2 usnesení RHMP 1403 ze dne 4. 10. 2005 icon_word.gif

 

Kam se obrátit

Magistrát hl. m. Prahy, odbor kultury (Žádost o grant na tentýž projekt nemůže být podána na jiném odboru Magistrátu hl. m. Prahy)

Projekty s veškerými požadovanými doklady a s označením GRANT KUL MHMP se podávají průběžně

  • v hlavní podatelně Magistrátu hl. m. Prahy, Mariánské náměstí 2, Praha 1
  • v podatelně odboru kultury MHMP na adrese: Odbor kultury Magistrátu hl. m. Prahy, Staroměstské nám. 4, Praha 1, 2. patro, dveře č. 219

nejpozději v den uzávěrky do 18.00 hod. V případě zaslání projektu poštou je rozhodující pro dodržení termínu uzávěrky datum poštovního razítka, nejpozději 6. 10. 2004 (grant č.1 - 8) a 20. 4. 2005 (grant č. 9 - 10).

seznam grantových témat – příloha č. 1 usnesení RHMP 1403 ze dne 4. 10. 2005  icon_word.gif

 

  • Kontaktní osoba a konzultační místo:
    odbor kultury Magistrátu hl. m. Prahy, Staroměstské nám. 4, Praha 1, 2. patro, č. dv. 206, Mgr. Jana Lapáčková, e-mail: Jana.Lapackova@cityofprague.cz, tel. 236 002 079 – všeobecné informace -    vždy pondělí a středa 13.00 hod. – 18.00 hod. 
  • Formální přípravu žádostí lze konzultovat s níže uvedenými zaměstnanci odboru kultury MHMP:
    oblast literatury - PhDr. Věra Hollerová
    e-mail: Vera.Hollerova@cityofprague.cz, tel. 236 003 125, dv. č. 203
    oblast výtvarného umění - Mgr. Petr Müller
    e-mail: Petr.Muller@cityofprague.cz, tel. 236 002 475, dv. č. 205
    oblast fotografie a neprofesionálního umění (kromě hudebních projektů) - Mgr. Jaroslav Šimon
    e-mail: Jaroslav.Simon@cityofprague.cz, tel. 236 002 595, dv. č. 207
    oblast divadla a tance - PaedDr. Radovan Smolka
    e-mail: Radovan.Smolka@cityofprague.cz, tel. 236 002 241, dv. č. 201
    oblast divadla a filmu - PaedDr. Zdeňka Žárská
    e-mail: Zdenka.Zarska@cityofprague.cz, tel. 236 002 055, dv. č. 201

Co s sebou (náležitosti, doklady)

Žádost o grant musí být předložena v pěti identických vyhotoveních, které budou obsahovat:

  • Vyplněný tiskopis žádosti
    Je nezbytné vyplnit všechny rubriky, česky, strojopisem nebo hůlkovým písmem, v případě použití elektronické verze tiskopisu neměnit znění rubrik. Údaje, data nebo stručné popisy lze rozvést v přílohách.
  • Projekt
    Při představení projektu je nezbytné uvést jeho obsah, cíl a přínos. Je nezbytné také charakterizovat dosavadní činnost žadatele o grant. Případné další nepovinné přílohy k žádosti žadatel přikládá dle svého uvážení (např. výstřižky z novin, recenze apod.) pouze v jednom vyhotovení.
  • Přílohy k žádosti
    Žadatelé o grant č. 1 vyplní přílohu č. 2 a přílohu č. 3 k žádosti.
    Žadatelé o grant č. 2 vyplní přílohu č. 4 k žádosti.
    Žadatelé o grant č. 3 – 10 v příloze rozepíší celkové předpokládané náklady na realizaci projektu a celkové předpokládané příjmy z realizace projektu do jednotlivých specifikovaných položek.

  • Doklad o právní subjektivitě
    Doklad o právní subjektivitě musí být k originálu žádosti přiložen v jednom originále ne starším 6 měsíců nebo jednom stejnopise s ověřením jeho pravosti ne starším 6 měsíců, v dalších čtyřech kopiích žádostí pouze ve fotokopii
    Jedná-li za žadatele jiná osoba než osoba k tomu oprávněná dle předloženého dokladu, musí předložit plnou moc, udělenou příslušným oprávněným orgánem, resp. osobou, a to v originále nebo fotokopii s ověřením její pravosti ne starším 6 měsíců

  • Doklad o aktuálním bankovním spojení
    Doložit buď fotokopii smlouvy žadatele o grant s bankovním ústavem s aktuálním nezměněným číslem účtu, nebo potvrzení příslušného ústavu s uvedením majitele účtu a aktuálním číslem účtu, či fotokopii výpisu z účtu v části bez finančních údajů

 

Formuláře

Formulář i s podmínkami pro žádost o grant je k dispozici:

  •  v Informačním středisku Magistrátu hl. m. Prahy, Mariánské nám. 2, Praha 1

  •  v odboru kultury Magistrátu hl. m. Prahy, Praha 1, Staroměstské nám. 4 – 2. patro

  • ve formátu MS Word zde icon_word.gif

 

Právní úprava

Splnění podmínek žadatelem o grant posuzuje odbor kultury MHMP. Nedodrží-li žadatel některou z uvedených podmínek, bude jeho projekt odborem kultury MHMP z dalšího posuzování vyřazen.

Poskytnutí schváleného grantu (tj. uzavření smlouvy a poukázání grantu) je vázáno na vypořádání pohledávek hl. m. Prahy vůči žadateli za předchozí období ke dni podání žádosti o grant.

Použití grantu hlavního města Prahy podléhá veřejnosprávní kontrole nakládání s poskytnutým grantem, tj. s veřejnými prostředky. Žadatel bude smlouvou zavázán, že vytvoří poskytovateli – hl. m. Praze podmínky k provedení této kontroly v souladu se zákonem č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a poskytne k tomuto účelu veškerou potřebnou dokumentaci, včetně účetních, finančních a statistických výkazů, hlášení a zpráv, a to kdykoliv po dobu trvání projektu, na který je poskytnut grant a dále po dobu 5 let od konečné realizace celého projektu, po kterou je příjemce povinen dle § 31 odst. 2 písm. b) a c) zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, uchovávat účetní doklady a záznamy.

Na poskytnutí grantu není právní nárok.

Podané projekty včetně příloh odbor kultury Magistrátu hl. m. Prahy nevrací.

Tyto podmínky jsou schváleny usnesením Rady hl. m. Prahy č. 1403 ze dne 4. 10. 2005 a jsou pro všechny žadatele závazné.

6. června 2006
6. června 2006