TISKOVÁ ZPRÁVA: Dvě knihy vyjdou s podporou hlavního města

Zpráva ze 39. jednání Rady hl. m. Prahy 4. 12. 2007

Slavné pražské vily

 

 

Pražští radní dnes schválili poskytnutí finančního daru ve výši 250 tis. Kč společnosti FOIBOS, a.s. na vydání publikace Slavné pražské vily – 2007 a na výstavní expozici Slavné pražské vily.  Dále schválili dar ve výši 50 tis. Kč na vydání dětské knihy Smaragdové ostrovy – lidové pohádky, legendy a bajky Indonésie, jejímž autorem je spisovatelka Marie Rivai. Nad projektem Slavné pražské vily převzal záštitu primátor hlavního města Prahy Pavel Bém.

 

 

Publikace a výstavní expozice Slavné pražské vily je připravována společností FOIBOS, a.s. „Hlavním cílem vydání publikace je vytvořit komplexní přehled architektonické tvorby v oblasti vilové výstavby v Praze od 1. poloviny 19. století až do současnosti. Publikace tak bude dokumentovat i existenci kvalitních projektů realizovaných po roce 1990 a poskytne čtenářům celkový pohled na vývoj architektonické vilové tvorby v Praze,“ uvedl radní hlavního města Prahy pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Milan Richter.

 

 

 

Výstava Slavné pražské vily probíhá ve Veletržním paláci Národní galerie od 15. 11. 2007 a potrvá až do 15. 12. 2007. Výstavní expozice prezentuje přes 60 nejvýznamnějších staveb pražských vil a rodinných domů vynikajících architektů. Po ukončení výstavy v Národní galerii bude instalována v Trmalově vile – Centru architektury rodinného bydlení.

 

 

Rada hl. m. Prahy dnes také schválila finanční dar na vydání dětské knihy Smaragdové ostrovy – lidové pohádky, legendy a bajky Indonésie.  „V dosavadní tvorbě spisovatelky se jedná o sedmou knihu vydanou v Praze. Dětských knížek o tak vzdálené a zajímavé exotické zemi Indonésii je v České republice na knižním trhu stále málo. Kniha Smaragdové ostrovy s podtitulem Indonéské pohádky, báje a legendy bude barevně ilustrována Václavem Sikou, ředitelem galerie bratří Špillarů v Domažlicích,“ doplnil radní Richter.

 

Více zde.   

 

V Praze 4. 12. 2007

 

___________________________________________________________________________________
Ing. Milan Richter - radní hl. m. Prahy pro oblast kultury, památkové péče a volného času
Do funkce zvolen 30.11.2006. Působnost v oblasti podpory kulturních projektů, spolupráce s institucemi kulturními, cestovního ruchu, ochrany památek, volného času.

4. prosince 2007
4. prosince 2007