5. multimediální bienále ENTER 14. -17.4.2011

Hlavním organizátorem této přehlídky je CIANT - Mezinárodní centrum pro umění a nové technologie společně s Národní technickou knihovnou.

  • 1 minuta čtení
ve dnech 14. až 17. dubna se v Praze uskuteční již páté multimediální bienále ENTER. Hlavním organizátorem této přehlídky je CIANT - Mezinárodní centrum pro umění a nové technologie společně s Národní technickou knihovnou.
Svým návštěvníkům nabídne ENTER pestrý program přednášek, workshopů, unikátní výstavy i neopakovatelných audiovizuálních a tanečních představení, která spojuje téma této letošní multižánrové přehlídky nejnovějších i budoucích trendů v umění - Datapolis. Organizátoři chtějí české veřejnosti představit jak umění současnosti, tak i umění technologické budoucnosti, které  se zabývá vztahem člověka k městu a životnímu prostředí. Výstavy, která bude probíhat po celé době konání bienále v budově Národní technické knihovny, se zúčastní několik umělců, jejichž díla získala ceny na předních zahraničních festivalech a přehlídkách a vzbudila zájem nejen odborné kritiky, ale i široké veřejnosti a v některých případech i ochránců zákona. Vedle výstavy čeká na návštěvníky i večer audiovizuálních performancí v klubu Cross a tanečních představení v Divadle Archa.

„Letošní festival se snaží o to, aby fungoval jako specifická forma veřejné laboratoře, která by měla poodhalit, co se v našem urbánním prostoru odehrává na základě proudu nejrůznějších dat a informací, která nejsou na první pohled patrná či vůbec viditelná,“ představuje záměr mezinárodního bienále kurátor Pavel Sedlák.


ENTER: DATAPOLIS
5. multimediální bienále
14.-17.4.2011
Program 5. multimediálního bienále ENTER naleznete na
 http://festival-enter.cz/


Celý text tiskové zprávy naleznete ZDE
29. března 2011
29. března 2011