Hlasohled - pozvánka

Milí přátelé Hlasohledu,

co takhle oslavit první máj, lásky čas, zpíváním? :-)

Už za týden, ve čtvrtek 1. května (což je svátek) proběhne dílnaStezky, pěšiny a řeky hlasu. Pokud bude hezky, proběhne zčásti venku, v krajině.

Slovy lektorů: 

"Dílna se z velké části odehraje v krajině a nabídne tak možnost nekaždodenního prožitku hlasu. Budeme vnímat hlas jako součást světa - jak se mísí se zvuky krajiny, souzní s nimi, jak se nese, když ho nezastavují stěny domu; budeme hlasem následovat přirozenou hudbu krajiny, malovat hlasem obzory, které nás obklopují.

Cílem dílny je uvolnit hlas, otevřít jej a rozšířit jeho možnosti. Stejným dílem se zaměříme na otevřenost i na koncentraci."

Dílnu povede dvojice, která spolu dlouhodobě umělecky půsonbí - polští hudebníci Mieczyslaw Litwinski (spolupracoval mj s legendou americké avantgardy Johnem Cagem) a zpěvačka Saba Kracozsko. Více o dílně i lektorech si můžete přečíst ZDE.

Dále připomínáme květnovou dílnu Re-sonance: jak pracuje hlas?, kterou povede německá zpěvačka a lektorka Imke McMurtrie. Provází jí skvělá pověst, takže předpokládáme že i její pražská dílna bude rozhodně přinosná.Více ZDE.
A hlásit se můžete už i na letní slavonickou dílnu afrických polyfonií s Anitou Daulne - kdo to zažil už ví, je to nepřenosná zkušenost... asi bychom to charakterizovali jako intenzivní tydenní koupání se ve veliké radosti z hudby a rytmu. Otevřeno všem zájemcům, na zkušenostech nezáleží! Více ZDE.

Budeme rádi pokud uznáte za vhodné a informace o dílně rozšíříte dál mezi ty, které by to mohlo zajímat.

Těšíme se na Vás!

za Hlasohled,

Sylvie Černá

www.hlasohled.cz

připojte se k nám na Facebooku

https://www.facebook.com/groups/hlasohled

24. dubna 2014
24. dubna 2014